Het staat nou eenmaal ingepland

Waarschuwing vooraf: dit stukje heeft een hoog Beste stuurlui staan aan wal-gehalte.

Terwijl er een hoop water uit de hemel komt en er de komende week nog meer verwacht wordt, krijgt deze boom aan de Hoge Horn water van de gemeente.

Ze zullen vast weten wat ze doen, maar begrijpen doen wij het niet.

De foto is van Bas Sommeijer (die erg blij is met de boom)

Deel dit artikel:

5 reacties

 • J de Graaf

  In de verharding valt het meeste water ernaast, zo weet de aannemer zeker dat de boom genoeg water krijgt
  Ivm de verplichte nazorg en plantgarantie voorkomt hij zo deze boom kosteloos te moeten vervangen bij uitval

 • Bart Ligtvoet

  Volgens mij krijgt de kade water zodat de wortels naar water moeten zoeken. Een goed wortelgestel zorgt voor grip bij harde wind. Hoveniers vinden dit niet ongewoon. Kortom, ze weten wat ze doen.

 • Evert Hartog

  Interessant. Hier in Saendelft sloegen na een nat voorjaar de moerascipressen eindelijk goed aan. En toch zijn er een heleboel gerooid, zowel dode bomen als die bomen die nu eindelijk goed leken aan te slaan. Vermoedelijk omdat het nu eenmaal zo gepland was. Ondertussen wel schriftelijke vragen gesteld aan het college. We wachten het antwoord af…….

 • Ilse Janssen

  Nog een leuke, als deze auto volbeladen is met die twee tanks (2.000 kg) vol water heeft de chauffeur een enorm probleem. De toegestane maximale massa van de auto is 3.500 kg. De massa rijklaar is alleen al 2.650 kg. Tel daar nog een chauffeur bij op en je gaat finaal over de 3,5 ton heen. (ik ging er in mijn onwetendheid een tijdje geleden met een verhuisbus overheen en kon iets van € 130 aftikken)

 • Sam Huisman

  Ik kan zonder moeite 10 bomen aanwijzen die het na de aanplant niet gered hebben. Vermoedelijk te weinig water in de late lente. Dus goed als er voldoende nazorg is, voor nieuw aangeplante bomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *