Historisch Zaandam schrijft geschiedenis (filmpje)

Het heeft lang geduurd, elk zichzelf respecterend deel van Zaanstad heeft een eigenste historische club, maar Zaandam had dat niet.

Totdat een kleine dame met grote trekkracht het niet meer kon verkroppen. Winnie de Wit schudde aan bomen, sloeg op trommels en riep het van de toren: de geschiedenis van Zaandam verdient een eigen vereniging!

Zij vond een oor en handen bij mensen met hart voor de stad en de vereniging werd officieel opgericht op Dinsdag 6 maart 2018.

Tijdens de Zaanse erfgoedmarkt gisteren in een van de mooiste kerken die wij rijk zijn (de Oostzijderkerk), presenteerde de vereniging zich. Burgemeester Jan Hamming was erbij en zag dat het goed was (lees nog even verder onder het filmpje):

Oproep 1: Word lid

Een vereniging zonder leden en hun inbreng is wat saai. Daarom is het leuk als jij – ja jij – erbij komt. Het kost maar vijftien euro per jaar en je draagt bij aan het behoud van ons collectieve geheugen. Wie wil dat niet?

Oproep 2: Help mee

De vereniging is druk bezig met het samenstellen van een boek over de Gedempte Gracht. Daarvoor kunnen ze nog wel wat verhalen en (liefst) uniek beeld gebruiken. Mail hen als je iets hebt! contact@historisch-zaandam.nl

Je kan de vereniging ook op twitter volgen:

Deel dit artikel:

2 reacties

  • Corrie Kossen Bleeker

    Hallo ,

    Ik volg op Face Book De Rijke Historie van De Zaanstreek.
    Als je dat volgt kom je ook heel veel te weten!
    Appie Jacobsen en Diet List weten heel veel.

  • Absoluut, maar dat is geen reden om je niet aan te sluiten bij de vereniging Historisch Zaandam. We willen ook onderzoek doen, wat dieper graven dan alleen een plaatje en een praatje, hoewel dat ook niet mis is, hoe me ten goede. Ik zou zeggen versterkt je lokale vereniging of het nou Koog, Zaandijk of Zaandam is, dan kom je nog meer te weten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *