Hockeyclub De Kraaien onzeker over toekomst

Hockeyclub De Kraaien wil graag verhuizen naar een beter bereikbare plek in Zaanstad. De ‘gedroomde’ plek was het terrein bij de Fortuinweg in Zaandijk (bij het politiebureau).

De gemeente was het daarmee eens volgens het bestuur van de hockeyclub. In de Routekaart Buitensport gaf de gemeente aan dat het sportpark van ZHC De Kraaien geen onderdeel is van een “toekomstbestendig accommodatiebestand”. Dus geen financiële ondersteuning. Voortzetting van de vereniging op de huidige locatie zou niet mogelijk zijn.

De Kraaien – nu met al met 650 leden één van de grootste Zaanse sportverenigingen – wil doorgroeien naar minimaal 900 leden. Er is al een ledenstop en sommige thuiswedstrijden worden al bij andere verenigingen gespeeld.

De ambities werden volgens het bestuur:

“erkend, gesteund én gestimuleerd door zowel de wethouder Sport als de gemeenteraad. Ook zou de gemeente zich hard maken voor een locatie binnen de stadsgrenzen voor ZHC De Kraaien.”

Maar op 4 maart 2015 krijgt de club een brief waarin de wethouder Sport schrijft dat verhuizing naar de Fortuinweg financieel niet haalbaar is. Maar ook krijgt men de belofte dat er in 2016 een derde kunstgrasveld zal worden aangelegd op de huidige locatie.

Nu wil men dat 3e veld wel (hoewel het ingaat tegen het besluit dat de locatie niet toekomstbestendig is) maar De Kraaien weten niet waar ze op lange termijn aan toe zijn.

Bovendien schrijft de gemeente dat ze samen met Wormerland (het terrein ligt in die gemeente) gaat financieren. Maar de brief is niet door gemeente Wormerland ondertekend. Het wordt dus een sigaar uit andermans doos gepresenteerd.

De Kraaien willen weten waarom verhuizing naar de Fortuinweg financieel niet haalbaar is en of er sowieso nog plek binnen de gemeentegrenzen voor de hockeyclub is.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *