Het was weer netwerken geblazen dinsdag in het Zaantheater tijdens de jaarlijkse Zaanse ondernemersdag. Ondernemers van alle leeftijden kwamen bij elkaar met als hoofdvraag: ‘Gen Z. Hoe werkt dat?’ Waarbij ‘Gen Z.’ staat voor Generatie Z. De jongeren die nu de arbeidsmarkt op komen.

Ook was de spanning voelbaar voor de uitreiking van de traditionele Jeugdjuryprijs en de Zaanse Ondernemingsprijs. Na afloop viel er dus voldoende te bespreken en maakten we een aantal podcast interviews.

Short video

Zaid El Ouardani van Onsocial was een van de sprekers tijdens de Ondernemersdag. Hij opende de ogen van de ondernemers voor de mogelijkheden van ‘short video’. De korte verticale video’s zoals die te zien zijn op o.a. TikTok, Instagram en Youtube shorts. Bedrijven als HEMA en BOL maken er handig gebruik van. Zaid schoof aan achter de Orkaan microfoon bij millennial Edwin en Gen z-er Silva.

Op den Velde groep

De Op den Velde groep won de PDZ TRIAS Jeugdjuryprijs. Met de blosjes nog op de wangen werden Wout op den Velde en zijn werknemer Virgil Deen geΓ―nterviewd voor de podcast.

Exter

De spanning werd lang vastgehouden toen de winnaar van de Zaanse ondernemingsprijs 2023 bekend werd gemaakt. De digitale stem van Siri (bekend uit de smartphone) bracht de verlossing. Exter uit Zaandam kreeg het bronzen beeld en de bloemen overhandigd. Met trots schoven Erik Boogaard en Chris Pistoor aan namens dit 95 jaar oude bedrijf.

Bob Floris

Namens de jury mocht Bob Floris, de winnaar van beide prijzen in 2022, de winnaar bekend maken. Aan de Orkaan schetste hij hoe het juryberaad was verlopen en wat hij vorig jaar na het winnen van de prijs allemaal over zich heen kreeg.

De orkaan podcast is te beluisteren via SoundcloudSpotify en alle podcast apps.

Door: Edwin Kleiss en Silva Honig.