Hoe kies je een nieuw vloerkleed?

Advertorial/Ingezonden mededeling door Brandmatchers– De redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze bijdrage.

Je levensstijl speelt een cruciale rol bij het kiezen van het juiste vloerkleed. Een wit vloerkleed met een dikke pool is meestal niet ideaal als je kinderen of huisdieren hebt. Een plat geweven vloerkleed met een vlek-gemaskeerd ontwerp is het overwegen waard, omdat het gemakkelijker te onderhouden en schoon te maken is. Een plat geweven vloerkleed zal waarschijnlijk niet voldoen aan het creëren van een gevoel van gemak en elegantie. Je kunt ook voor iets zachter en hoger gaan. Houd er rekening mee dat het niet zo goed bestand is tegen verwondingen als iets met een lagere pool.

Een vloerkleed onderhouden

Zorg ervoor dat het geschikt is voor de stof van het tapijt en de grond eronder wanneer je een tapijt koopt. Stel een mat niet bloot aan direct zonlicht en laat vlekken niet uitharden. Je loopt het risico om je vloerkleed te verpesten als je een van deze dingen doet. Een vintage vloerkleed is een van de gemakkelijkst schoon te maken tapijten vanwege het platte ontwerp en materiaal. Als je op zoek gaat naar vloerkleden, is het slim om verschillende soorten vloerkleden met de hand aan te raken. Op deze manier kun je de verschillen beter begrijpen in hoe ze zijn gemaakt en hoe de materialen aanvoelen. Dit zal je zeker helpen bij het vinden van het juiste vloerkleed voor je thuissituatie.

Het perfecte materiaal

Het materiaal waarvan het gemaakt is, is belangrijk. Katoen en jute zijn voorbeelden van natuurlijke vezels. Wollen vloerkleden zijn duurder en van betere kwaliteit. Ze houden goed stand op drukbezochte plaatsen en verharen de eerste paar maanden minder. Katoenen vloerkleden zijn minder duur en een uitstekende keuze voor informele ruimtes. Ze vervagen snel en zijn niet vlekbestendig. Nylon en polyester zijn voorbeelden van populaire synthetische tapijt materialen. Laagpolige tapijten zijn vaak duurzamer en gemakkelijker te stofzuigen en schoon te maken dan hoogpolige tapijten. Ze zijn ook minder duur dan tapijten met een zware pool. Langere pool tapijten zijn ook zachter onder de voeten. Ze kunnen helpen om een ​​ruimte gezelliger en uitnodigender te maken. Een laagpolig vloerkleed komt ten goede aan een kamer die veel voetverkeer ontvangt en een dikker vloerkleed zal langer meegaan in een kamer waar niet veel verkeer is. Ga dus altijd na in welke kamer je het vloerkleed wilt plaatsen voordat je een keuze maakt. Laat je adviseren door een expert om een weloverwogen beslissing te maken

Deel dit artikel: