Hoe kom je van je kerstboom af?

In Oostzaan worden de kerstbomen al op 3 en 4 januari opgehaald, zaterdag 7 januari is de jaarlijkse kerstbomenactie in Zaanstad en in Wormerland kunnen kerstbomen op 11 januari worden ingeleverd.

Er zijn maar liefst 57 locaties waar kerstbomen ingeleverd kunnen worden tussen 09.15 – 16.30 uur.

De gemeente wil graag voorkomen dat afgedankte kerstbomen op straat liggen. Daarom worden ieder jaar de kerstbomen opgehaald en op een verantwoorde manier verwerkt tot compost. En de boom kan zelfs nog geld opleveren ook.

Elke ingeleverde kerstboom levert een bon op die ter plekke is in te wisselen voor € 0,20. De gemeente keert daarnaast voor elk opgehaalde kerstboom € 0,40 aan de verenigingen uit. Iedere ingeleverde bon steunt een vereniging. De verenigingen die dit jaar meedoen zijn:

  1. Muziekvereniging Crescendo Assendelft
  2. Scouting Assendelft uit Assendelft
  3. Scouting Elfregi uit Zaandam
  4. Scouting Koog-Zaandijk uit Koog aan de Zaan
  5. Scouting Krommenie uit Krommenie
  6. School Toermalijn uit Wormerveer
  7. Voetbalvereniging Westzaan uit Westzaan 

Hier het schema met alle plekken in Zaanstad en de tijden erbij (in die pdf staat ‘8 januari’ maar dat is een foutje omdat dezelfde tekst als vorig jaar is gebruikt, de plaatsen en tijden kloppen wel). Wie meer dan 50 kerstbomen verzameld kan een afspraak maken voor het ophalen ervan op 7 januari (op een vooraf afgesproken tijdstip). Voor het maken van een afspraak kan tot 5 januari 2023 gebeld worden naar 14 075 (optie 1). Per kerstboom ontvang je een tegoedbon die alléén op zaterdag 7 januari kan worden verzilverd op een van de inleverplekken.

Wormerland

In Wormerland kunnen kerstbomen op 11 januari worden ingeleverd. Van 08.00 – 09.00 uur staan medewerkers van de gemeente bij de basisscholen in Wormerland om de oude kerstbomen in te zamelen. Iedere ingeleverd boom levert hier € 0,50 op. Later op de dag, tussen 13.00 – 15.00 uur, kunnen kerstbomen worden ingeleverd op de gemeentewerf aan de Papiermakerstraat 6. En wie al eerder van zijn boom af wil, kan deze tijdens de regulieren openingstijden inleveren bij het afvalbrengstation Molletjesveer. Dat levert dan alleen geen zakcentje op.

Oostzaan

In Oostzaan worden de kerstbomen al op 3 en 4 januari opgehaald. Je kunt de kerstboom voor 08.00 uur aanbieden op een zichtbare en veilige plaats. Als je de kerstboom op een andere dag wil aanbieden ben je welkom op de gemeentewerf in Oostzaan.

Kerstbomenactie januari 2022
Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *