Hoe zit het eigenlijk met de Dam-tot-Damloop?

Le Champion, de organisator van de Dam-tot-Damloop 2020, lijkt het nieuws over het coronavirus nog niet helemaal te hebben binnengekregen.

Op de site wordt alleen aangekondigd dat het Dam-tot-Damweekend op 19 en 20 september is en dat er 83.000 deelnemers en 250.000 bezoekers worden verwacht. Iedereen op anderhalve meter?

Tot 1 september zijn alle evenementen verboden, maar daarna kunnen we nog niet echt ‘los’ volgens premier Rutte. De anderhalve-meter-samenleving vraagt aanpassingen. Iedere sector moet daarvoor een plan maken. Het plan van Le Champion staat in ieder geval niet op de website. Bij de veelgestelde vragen niks over de gevolgen voor de Damloop van het coronavirus.

De telefoon wordt niet opgenomen, via Facebook wordt niet gereageerd, op een vraag die donderdag 23 april per mail is gesteld, komt geen antwoord (maar we zijn natuurlijk ongeduldig, de organisatie belooft binnen 2 werkdagen te antwoorden).

Je kan je wel inschrijven en geld overmaken lukt ook prima.

dtd wandelen 2018

 

Deel dit artikel:

4 reacties

 • Volgens de nieuwsbrief van 9 april. j.l. Stukje hier uit:
  Evenementen waar je bij wilt zijn, als we straks weer met z’n allen mogen hardlopen.

  Hoe ze dat gaan organiseren is inderdaad een raadsel. 9 april is wel weer 2 weken terug.
  Ik denk dat ik maar een jaartje over sla.

  Beste Jack,

  Mensen in beweging brengen, dat doen wij al ruim 50 jaar met veel passie en plezier. In deze onzekere tijden moeten we echter een pas op de plaats maken. Als gevolg van de coronacrisis en daarbij horende kabinetsmaatregelen hebben we een aantal evenementen moeten afgelasten, zoals de Zandvoort Circuit Run en Alkmaar City Run by night. Met pijn in ons hart, dat mag duidelijk zijn.

  Bewegen kunnen we gelukkig nog steeds en hardlopen kan juist heel goed alleen! Juist nu is fit blijven en je weerstand vergroten belangrijker dan ooit. Zorg er wel voor dat jouw trainingen niet te zwaar zijn en kies een route uit waar je zo min mogelijk andere sporters tegenkomt. Blijf gezond en hopelijk zien we jou snel weer bij één van onze hardloopevenementen.

 • Margriet Tromp-Groot

  Alle lopers met mondkapjes!

 • ”Dam tot Damloop 2020 zou wel eens heel anders kunnen worden”. Zo kopte het Noord-Hollands Dagblad al op 15 april jongstleden. Het artikel (https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20200415_20411155/organisatie-denkt-dat-dam-tot-damloop-doorgaat-maar-het-loopfestijn-kan-dit-keer-wel-eens-heel-anders-worden) doet verslag van een interview met directeur Ron van der Jagt van Le Champion, de sportorganisatie achter het jaarlijkse hardloopevenement. Kort samengevat is zijn boodschap, na de persconferentie van het kabinet: “Vooralsnog gaat de Dam tot Damloop eind september door, maar wel met aanpassingen om het verantwoord te laten plaatsvinden.“

  Op de website van de sportorganisatie treffen we op de homepage een persbericht
  (https://www.lechampion.nl/nieuws/maatregelen-kabinet-dagen-sportorganisatie-le-champion-uit-creatief-te-zijn/) van Le Champion van afgelopen week, met als kop: “Maatregelen van kabinet dagen sportorganisatie uit om creatief te zijn”. In het bericht zegt Ron van der Jagt van Le Champion: “Wij hebben inmiddels meer dan twintig evenementen moeten afgelasten. Gelijktijdig zijn wij begonnen met het bedenken van creatieve oplossingen voor de evenementen na 1 september, waaronder de Dam tot Damloop. Daarbij kijken we naar de hele keten: van het vervoer tot en met de verzorging langs het parcours en van de inrichting van de start tot en met de spreiding van deelnemers. Wij zien hier voor onszelf nadrukkelijk een verantwoordelijkheid en voorbeeldrol.”

  Op de homepage van Le Champion én op de website van de Dam tot Damloop staat ook nog een specifiek statement over de Dam tot Damloop. Antwoorden op de meest gestelde vragen staan daar in een actuele Q&A.
  https://www.damloop.nl/dam-tot-dam-weekend-covid-19-update/

 • Ik zie nu op de website van Le Champion dat er 24 april j.l. een Dam tot Dam Weekend: COVID-19 update was.

  https://www.pinkribbondamtotdamwandeltocht.nl/dam-tot-dam-weekend-covid-19-update/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *