Hofjes, paden, pakhuizen en sluizen in Wormerveer

Vanaf morgen, donderdag 21 maart staan 170 pakhuizen, 5 sluizen, 15 paden en 9 hofjes in Wormerveer en Westknollendam centraal in de tentoonstelling ‘Hofjes, Paden, Pakhuizen en Sluizen in Wormerveer en Westknollendam’.

De expositie is opgezet door de Historische Vereniging Wormerveer en is te zien t/m zondag 24 maart.

Vrijwilligers van de vereniging zijn al ruim anderhalf jaar bezig om de tentoonstelling samen te stellen. Dick Zwart die afscheid neemt als voorzitter van de HVW zal donderdag 21 maart om 14.00 uur de tentoonstelling openen.

Tijdens de expositie is een speciale editie van ‘Wormerveer Weleer’ over de de hofjes, paden, pakhuizen en sluizen te koop.

Het is allemaal te zien in het clubgebouw van de duivensportverenigingen aan de Noordsterweg 10-12 (voorbij de plek waar zwembad de Watering was) in Wormerveer. De tentoonstelling is elke dag van 13.00 uur tot 17.00 uur te zien.

Op zaterdag 23 en zondag 24 maart wordt een wandeling onder begeleiding gemaakt langs hofjes, paden, pakhuizen en sluizen, waaronder pakhuis Purmerend aan het Sluispad, de Nieuwe Sluis aan het Karnemelkspad en de Wildeboer aan de Dubbelebuurt. De wandeltochten beginnen om 9.30 uur vanaf het clubhuis, ingang aan de Steijnstraat, naast nr. 2 (e Steijnstraat, naast no.2 (opgeven bij Piet Jongert 075 – 6213749).

Foto boven: het Zwarte Pad in Westknollendam, rechts de Vermaning.

Zuideinde. Cacaofabriek Boon met pakhuizen Bahia en Trinidad, rechts Venezuela (verbrand 1928). Nabij het Weeshuis. Foto van rond 1920

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *