Hogeschool voor Evenementen (HvE) in Zaandam?

De Europese School ging aan de neus van Zaanstad voorbij. Maar misschien komt er wel een Hogeschool voor Evenementen als de plannen van Duncan Stutterheim doorgaan.

In een interview met Stutterheim door Bert Dijkstra in de Telegraaf ter gelegenheid van zijn 50e verjaardag zegt de oprichter en voormalig eigenaar van evenementen-organisator ID&T:

“We konden nog wel een pand in Zaandam kopen, waarin we een hogeschool voor de evenementensector willen vestigen.”

‘Willen’ dus, geen ‘wilden’.

Zaanstad heeft geen hogeschool, tot een aantal jaren geleden was er een Inholland-vestiging aan het Cypressehout.

Het interview is ook in het NHD (printversie) te lezen. De tip kwam van Eelco Aartsen. Wij gaan het checken bij de Stutterheim en Zaanstad. Stutterheim is geen eigenaar meer van ID&T maar heeft nog wel een belang in de Westergasfabriek.


UPDATE

Nick Hendriks (CDA) gaat het in het vragenuur aan de wethouder Onderwijs (Natasja Groothuismink) vragen, “In de Orkaan van 5 september is te lezen dat er wellicht een Hogeschool naar Zaanstad toekomt. Het CDA zou dit als een zeer positieve ontwikkeling. Aangezien we binnenkort ook een techniek campus krijgen.

  1. Kan het college vertellen over de berichtgeving van de orkaan klopt?
  2. Zo ja, als de berichtgeving van de Orkaan klopt kunt u de raad meer vertellen over de voortgang om een Hogeschool naar Zaanstad toe te halen?”
Deel dit artikel:

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *