Hollywood in Russische Buurt

filmopnames

De borden op de Czaar Peterstraat ter hoogte van de Marktsteeg laten aan duidelijkheid weinig te wensen over: “Niet parkeren i.v.m. filmopnamen.”

Dat parkeerverbod voor de parkeerhavens duurt van zondag 27 augustus t/m woensdag 30 augustus de hele dag van 6:00 tot 24:00.

Genoeg tijd om een complete speelfilm op te nemen in Zaandam. Maar welke?

Orkaan-lezer Marcel stelde de vraag eerder deze week, maar in de vergunningen die door Zaanstad konden we zo snel niet iets vinden.

Het (vermoedelijke) antwoord kwam van de “welingelichte buurvrouw” van Marcel die “wist te vertellen dat het gaat om opnamen voor de tv serie ‘Smeris’. Dat hoofdzakelijk opgenomen gaat worden op de Rozengracht bij een muziekwinkel.”

Hebben hebben inmiddels bij Smeris geïnformeerd. Zodra we wat horen, melden we dat (of anders gewoon zelf gaan kijken).

De opnamen voor het vierde seizoen van Smeris (Jeroen van Koningsbrugge en Dennis van de Ven) voor BNN zijn eind juli weer begonnen.

1 Reactie op Hollywood in Russische Buurt

  1. Dwarsligger says:

    Als Amsterdamse bewoners gaan klagen over filmopnames in hun buurt, dan wijken ze uit naar Zaandam.

    Als er in een woning van een woningcorporatie filmopnames worden gemaakt, dan is er sprake van bedrijfsmatig gebruik; dan kun je eindelijk je lastige buurman eruit laten zetten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>