Horeca denkt nog na over corona-polsbandje

Dit weekend zal de toegang tot de horeca rond de Dam in Zaandam nog niet via polsbandjes mogelijk zijn. De horeca had daar nog geen behoefte aan maar wil misschien volgend weekend zoiets wel invoeren.

Op of bij de Dam zou dan één centraal punt komen waar mensen na controle van de coronacheck-app een polsbandje krijgen dat toegang geeft tot alle horeca.

Deze optie is al in veel Nederlandse steden ingevoerd.

Burgemeester Hamming zei in het Zaanstad Beraad dat de gemeente nog steeds aan ‘relaxte handhaving’ doet: eerst het gesprek aangaan. Boetes zijn nog niet uitgedeeld.

Afgelopen week werden door handhavers 74 locaties in Zaanstad bezocht, de naleving van de coronacheck op en rond de Dam was in orde volgens de burgemeester, maar bij sportkantines was het onder de maat omdat niet alle vrijwilligers goed waren geïnstrueerd voor de controle.

Dit weekend worden rond de Dam extra flexteams van DEV Security ingezet om bij te springen bij controles door ondernemers. Ook zullen er dit weekend extra controles bij sportkantines en in de culturele sector worden uitgevoerd.

Zaanstad heeft vanuit het rijk € 400.000 gekregen om de naleving van de coronacheck te faciliteren.

Vanuit lezers bereiken ons ook signalen van het niet naleven van de coronacheck, bij één restaurant zou bezoekers worden voorgehouden dat er een afspraak met de burgemeester is dat ze niet hoeven te controleren “omdat ze de anderhalve meter blijven naleven”. Dat is volgens de woordvoerder van de burgemeester onjuist, dat hebben ondernemers wel voorgesteld maar dat is niet gehonoreerd. De woordvoerder liet ook weten dat als er “structureel niet wordt gecontroleerd er zeker consequenties zullen zijn.”

Op een website waar restaurants zich kunnen aanmelden als ze geen coronacheck uitvoeren, zijn overigens ook ondernemingen uit Zaandam, Krommenie, Wormerveer en Oostzaan te vinden.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *