Horeca-monitor: Prinsenhof terug?

Wie in het pand aan de Zuiddijk nr. 9 in Zaandam een café wil beginnen (en daar € 3.250,= per maand voor over heeft) kan zich melden bij Prismaat Makelaars.

Op deze plek zaten eerder De Kade en Het Prinsenhof. De ontwikkelaar biedt het aan als ‘In Den Ouden Prinsenhof‘.

De verbouwing van het complex aan de Zuiddijk en de Zuiderkerkstraat is afgerond. Het horecapand is ongeveer 160 m2 groot en heeft een kelder van 120 m2. Naast Den Ouden Prinsenhof komt café Het Pand.

Paprika, Kota Radja, Johnny’s Burger, Strawberries, De Ruif…

Even verderop is het Hongaarse Restaurant Paprika Csardas aan de Zuiddijk 31 te huur bij Albers Sales Horeca Makelaar voor € 1.000 – overnamekosten € 24.500. In april 2017 was de zaak open gegaan. Daarvoor zat er restaurant Bord (foto Ruud Hartog).

In Krommenie zoekt Johnny’s Burger aan de Zuiderhoofdstraat een nieuwe exploitant. Voor goodwill en inventaris is een vraagprijs van € 139.000. De huur is € 1.425,= per maand.

Bij Duijn Horeca-makelaar is nog steeds De Juffer te huur (€ 4.100 – overname: € 95.000)

Het voormalige Strawberries (€ 4.125 per maand), is ook te huur, de komst van Damas was kennelijk voorbarig.

Tapas-restaurant Erosa is onder voorbehoud verkocht.

Café De Ruif aan de Westzijde (heel lang geleden de Crazy Horse Saloon) is te koop via Funda.

Echt verkocht is het voormalige Chinees-Indische restaurant Kota Radja aan de Westzijde 102.

Er staat natuurlijk nog veel meer leeg: Café ’t Dammetje (ooit Café Moonlight) op de Dam in Zaandam, coffeeshop Moonlight in de Czarinastraat (de eigenaar probeert via de rechter de vergunning terug te krijgen van Zaanstad), coffeeshop Green Heaven daartegenover (vroeger Fellini’s – misschien wordt het wonen), fondue-restaurant aan de Czarinastraat, koffiehuis Anadolu (ook Czarinastraat, wordt verbouwd), Percy’s Corner (hoek Zuiddijk, staat leeg). Sowieso (eerder Chow Chow, New Chow Chow en Slot & Co) is nog steeds tijdelijk gesloten.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *