Horeca Puzzeltocht Zaandam (foto’s)

Gisteren werd in Zaandam de Horeca Puzzeltocht gehouden. Elk jaar nemen we ons voor mee te doen aan het kneuterige gezelligheidsspektakel, tot nu toe zonder succes.

Dit jaar besloten we het serieus aan te pakken. We contracteerden Ruben van Duuren, onze speciale verslaggever, en na een keiharde training (sjoelen, twerken, deegkoppen, bierviltje happen en dronkenmannetje) was hij klaar om de weg op te gaan.

Ruben bracht verslag uit van een leuke middag:

Om te beginnen werden we verwelkomd bij de kroeg waar we ons ingeschreven hebben. Klokslag drie uur mochten we van start.

De fanatiekelingen renden gelijk alsof hun leven ervan af hing door de desbetreffende kroeg van inschrijving. De rest begon met een koud biertje/wijntje of een andere versnapering.

Elf kroegen moesten we langs in plaats van twaalf. De Oude Herberg liet het afweten vanwege waterschade.

Bij de wel deelnemende kroegen waar nagenoeg overal een fysieke opdracht uitgevoerd moest worden, waren ze ontzettend creatief. Zo moesten we bij Bruizz viltjes draaien, bij Dam10 werd er getwerkponged* (waar ik nog steeds bilpijn van heb). De pizzabakkers liet ons pizzadeeg vangen, en in de Black Smith werd Jenga gespeeld. In de Schot pakte ze het klassieker aan door te gaan sjoelen.

Vragen zoals het aantal bruggen zonder koninklijke namen of de beruchte klok in het Pand werden zoveel mogelijk vermeden.

De puzzeltocht waarvan organisator Fred de Wal stelt dat hij ‘ik weet niet hoeveelste keer gehouden wordt’ is weer een daverend succes. Mijn ruwe schatting is dat er ongeveer 200 man door het Zaanse centrum liep te puzzelslenteren voor het goede doel.

Mensen die niet deelnamen keken vol verbazing naar alle enthousiastelingen die van hot naar her rende. Fred vertelde mij tussen neus en lippen door dat het qua jaren een jubileumeditie is. Maar door de niet gedane boekhouding is dat discutabel. We houden bij het maar op een ‘twee-keer-de-helft-editie.’

Al met al een geslaagde middag/avond met een zeer nobel doel: het Vergeten kind.  Nu is het wachten tot donderdag. Dan wordt in café Schot de officiële winnaar bekendgemaakt. Wij maken alvast een plekje vrij in de prijzenkast.

*Bij twerkpongen krijg je een doos met pingpongballen op je kont bevestigd. Daarna is het de bedoeling dat je flink gaat shaken om de balletjes zo snel mogelijk uit de doos te laten schieten.

Deel dit artikel:

3 reacties

 • Jeannette Duivis

  Mijn vriendin en ik vonden het erg geslaagd. Wij hopen dat dit een jaarlijkse traditie wordt.

 • Guda de Boorder

  Wat een enig stukje!!!
  En sorry voor de spierpijn 🙂
  Groetjes
  Medeorganisatie Guda

 • Fred de wal

  Wat een gewelig stuk in de Oorkaan Ruben , dank je wel , en tevens willen wij Guda en Ik , de sponsoren
  en natuurlijk ook de deelnemers aan de horeca puzzel tocht bedanken voor hun deelname met dit gebeuren !
  Hopelijk tot volgend jaar ?
  En natuurlijk a.s. donderdag in café de Schot , voor de prijs uitreiking !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *