Ondernemer Martin Kreekel houdt de moed erin, maar soms…

Station Krommenie-Assendelft lijkt maar niet veilig, warm en gezellig te willen worden.

Al sinds de opening op 14 december 2008 hebben ProRail en de Zaanse politie de handen vol aan de winderige plek. Graffiti, vervloekte liften en vandalisme in alle soorten en maten teisteren de plek. Leerlingen van drie scholen gebruiken het station als verlengstuk van hun schoolplein en dat gaat er niet altijd even gezellig aan toe.

Martin Kreekel is sinds september vorig jaar uitbater van de koffiezaak op het station. Hij ziet veel gebeuren en zijn zaak is soms het doelwit. Hij wil dat de situatie verbetert en dat het station een prettige plek wordt. “In samenwerking met NS zijn er het afgelopen half jaar goede stappen gezet: de wachtruimte is tochtvrij gemaakt, er zijn sta-tafels toegevoegd en het station beschikt nu over een toilet.” Martin is gastheer op het station: “Er wordt van alles aan gedaan om het goed te krijgen. Ik wil dat mijn gasten zich veilig voelen.”

Gister vertelde hij in de Facebook-groep Dorpsplein Krommenie dat er een heater was geplaatst op perron 2 in de wachtruimte.

Schermafbeelding 2015-02-25 om 11.34.01

Helaas was zijn blijdschap van korte duur. Vandaag plaatste hij dit bericht:

Schermafbeelding 2015-02-25 om 12.14.48

Of het ooit wat zal worden met dat station weten we niet, aan de inzet van Martin zal het niet liggen.

De gebruikte foto is van Martin Kreekel