Horrorstation Krommenie-Assendelft

Ondernemer Martin Kreekel houdt de moed erin, maar soms…

Station Krommenie-Assendelft lijkt maar niet veilig, warm en gezellig te willen worden.

Al sinds de opening op 14 december 2008 hebben ProRail en de Zaanse politie de handen vol aan de winderige plek. Graffiti, vervloekte liften en vandalisme in alle soorten en maten teisteren de plek. Leerlingen van drie scholen gebruiken het station als verlengstuk van hun schoolplein en dat gaat er niet altijd even gezellig aan toe.

Martin Kreekel is sinds september vorig jaar uitbater van de koffiezaak op het station. Hij ziet veel gebeuren en zijn zaak is soms het doelwit. Hij wil dat de situatie verbetert en dat het station een prettige plek wordt. “In samenwerking met NS zijn er het afgelopen half jaar goede stappen gezet: de wachtruimte is tochtvrij gemaakt, er zijn sta-tafels toegevoegd en het station beschikt nu over een toilet.” Martin is gastheer op het station: “Er wordt van alles aan gedaan om het goed te krijgen. Ik wil dat mijn gasten zich veilig voelen.”

Gister vertelde hij in de Facebook-groep Dorpsplein Krommenie dat er een heater was geplaatst op perron 2 in de wachtruimte.

Schermafbeelding 2015-02-25 om 11.34.01

Helaas was zijn blijdschap van korte duur. Vandaag plaatste hij dit bericht:

Schermafbeelding 2015-02-25 om 12.14.48

Of het ooit wat zal worden met dat station weten we niet, aan de inzet van Martin zal het niet liggen.

De gebruikte foto is van Martin Kreekel

Deel dit artikel:

Een reactie

 • m.r. Kreekel

  Beste allen,
  De strekking van mijn post eerder op fb ging erover dat NS, Pro-Rail en ik als kiosk eigenaar gezamenlijk proberen om het station prettiger te maken en hopenlijk ook veiliger.
  Er word geïnvesteerd in betere voorzieningen, toezicht, reinheid en risico beperking.
  Het is dan alleen iedere keer opnieuw een teleurstelling dat een paar minkukels deze voorzieningen misbruiken of stuk maken.
  Gevolg is dat voorzieningen alleen toegankelijk zijn als ik open ben. Dus geen toilet, geen heater en minder controle in het weekeinde of ’s middags na 15u.
  We kunnen allemaal de verantwoording voor het opvoeden, straffen, aanspreken en corrigeren van dit soort idioten bij de regering, politie, gemeente, ouders, scholen, mij, etc neerleggen, maar dat gaat hem in deze maatschappij niet worden.
  Zolang we allemaal zelf onze peuken op de grond gooien, vuil verspreiden, hinderlijk muziek draaien, geen andere aandacht hebben dan voor ons mobieltje en sociaal contact eng is en een ander altijd verantwoordelijk is zal er niets veranderen.
  Het is een gezamenlijk belang om de boel schoon en veilig te houden. Het staat een ieder vrij om anderen op ongewenst gedrag aan te spreken, zolang dit je eigen veiligheid niet in gevaar brengt.
  Ik blijf mijn best doen het station te verbeteren, soms tegen beter weten in.
  Martin

Reageren? Ja, graag! Houd je aan onze regels

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *