Houtveldtunnel tijdelijk dicht, tot eind juli omleidingen bij Station Zaandam

Vanaf deze week t/m vrijdag 20 juli is de Houtveldtunnel afgesloten voor fietsen en voetgangers.

Vanaf 16 juli krijgt het stationsgebied in Zaandam met nog meer omleidingen en afsluitingen te maken in verband met de bouw van de spooroverbouwing.

Van maandag 16 juli tot en met maandag 30 juli is het fietspad onder het Stadhuis afgesloten. Ook de parkeerplaatsen bij het Stadhuis zijn dan onbereikbaar. Bij de Houtveldweg blijven vier mindervalide parkeerplaatsen beschikbaar.

Parkeren van auto’s aan de Korte Hogendijk is niet mogelijk van maandag 9 juli tot en met maandag 30 juli. Ook voetgangers richting ‘de Icoon’ en Albert Heijn worden omgeleid. De tijdelijke trap van het Stadhuisplein naar Korte Hogendijk is dan dicht.

Geen treinen

Van zaterdag 21 juli tot en met zondag 29 juli wordt de nieuwe overbouwing op de nieuwe fundering over het spoor geplaatst. Op die dagen is er geen treinverkeer tussen Zaandam en Uitgeest. NS zet bussen in.

Op de website www.maakstationsgebied.zaanstad.nl staan regelmatig updates en foto’s en videobeelden van de voortgang.

Station Zaandam krijgt een opknapbeurt met nieuwe winkels en horeca. Ook komt er een nieuwe fietsenstalling aan de Houtveldweg voor circa 1400 fietsen. De werkzaamheden duren tot eind 2019.

De spooroverbouwing in aanbouw.

Het hek bij de Houtveldtunnel

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *