HSV Heiloo gestraft na bewust verlies bij Zaanlandia

De door HSV met 4-1 bewust verloren wedstrijd tegen Zaanlandia heeft de club uit Heiloo uiteindelijk 4 strafpunten opgeleverd. HSV liet Zaanlandia twee keer scoren omdat ze op die manier de nacompetitie konden bereiken. 

De KNVB acht het “bewezen dat HSV de laatste 4 minuten in de wedstrijd tegen Zaanlandia opzettelijk onder haar kunnen heeft gespeeld” aldus de uitspraak die op de website van HSV is gepubliceerd.

Onderzoek naar het opzettelijk verliezen was eenvoudig. Machtfixing was zelden eenvoudiger te bewijzen. HSV-fan Paul Stam zette namelijk een wedstrijdverslag online, inclusief de dubieuze 3-1 en 4-1. Het filmpje is offline gehaald. Gelukkig hebben we onze tweet nog (het filmpje trouwens ook):

Op de site van HSV wordt de uitspraak van tuchtcommissie betreurd:

“HSV heeft als straf 4 winstpunten in mindering gekregen. Het bestuur van HSV beraad zich op eventueel verder te nemen stappen. (Er is beroep mogelijk). Voor dit moment wenst HSV de deelnemers aan de nacompetitie voor promotie naar 1e klasse / degradatie naar 2e klasse veel succes de komende wedstrijden.”

Deel dit artikel:

5 reacties

 • Paul Stam

  Vreemd dat jullie zonder toestemming van mij beelden plaatsen van mijn video op uw website. Dit is een schending van copyright.

  • De Orkaan

   Beste Paul, het filmpje heeft bijna drie weken op je eigen YouTube-kanaal gestaan en is meer dan 1000 keer bekeken. Toen bleek dat de club daar last van zou kunnen krijgen (bewijs voor onsportief gedrag) heb je de video verwijderd of op privé gezet.

   Wij hebben de video niet ‘op onze site’ gezet maar via de ‘deel-link’ in YouTube in het bericht zichtbaar gemaakt. Dat is volledig in overeenstemming met de voorwaarden van YouTube waar je zelf mee akkoord bent gegaan (dat had je ook uit kunnen zetten). De video is dus op onze site ook niet meer zichtbaar.

   Uit die video hebben we een paar seconden gehaald en op Twitter gezet, en dat valt echt onder vrije nieuwsgaring.

 • Durk

  En toen werd het heel stil……..

 • Adri Middelkoop

  Uitspraak van KNVB is niet meer dan logisch. Makkelijker is matchfixing niet te bewijzen.
  Bezwaar aantekenen lijkt me dus zinloos.
  Met dank aan HSV fan Paul Stam

 • Squit

  Wat een flauwekul deze straf. Het is toch volkomen logisch om deze wedstrijd opzettelijk met 4-1 te verliezen als je daardoor wel de nacompetitie bereikt en bij 2 of 3-1 niet? Zo is de opzet van de competitie van de KNVB nou eenmaal.
  Overigens heeft het sowieso helemaal niets met matchfixing te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *