Huibert Latenstein 1960-2017

Het lichaam dat gisteren in een sloot in Koog aan de Zaan gevonden is, blijkt van een man te zijn die wat ons betreft rechtstreeks opgenomen mag worden in de Zaanse kleurenwaaier.

Huibert Latenstein wandelde veel en hij was zichtbaar aan de Zaan. Een lange man die interesse had in onze streek en haar geschiedenis.

Een kuierende encyclopedie die niet aan de zijlijn bleef staan, maar die zijn handen uit de mouwen stak. Als sleutelhouder van de Kooger Vermaning kende hij elke plank en hij deelde zijn kennis maar al te graag als je interesse toonde. Verder was hij jarenlang penningmeester van de Historische Vereniging Koog Zaandijk.

Huibert was ook op De Orkaan zichtbaar en betrokken. Hij reageerde regelmatig en, al waren we het niet altijd met elkaar eens, hij onderbouwde zijn mening en droeg bij qua kennis of tot discussies. We gaan hem missen.

Het is vooralsnog onwaarschijnlijk dat het om een misdrijf gaat.

Deel dit artikel:

30 reacties

 • Hans Kuyper

  Dat is heel triest nieuws. Huibert was in alle opzichten een markante Zaankanter. De stad zal hem vreselijk missen. Veel sterkte aan ieder die hem nabij was.

 • Annejon Oosterkamp

  Wat een verdrietig nieuws. Huibert was betrokken, kritisch en authentiek. Maar vooral een fijn mens.

 • Astrid Wezel- Schoute

  Ach, wat een triest nieuws.
  Ik zag hem hier regelmatig langs de wandelweg lopen.
  Heel veel sterkte voor de nabestaanden.

 • Mieke van der Steen van Heijnsbergen

  Een markante zaankanter, wat vreselijk om zo en zo jong aan je einde te komen, ik condoleer de familie.

 • Echt sneu. Zo’n lieve, betrokken en intelligente man.
  Al zou ik zijn wandeltempo nauwelijks bij hebben kunnen houden, zijn aanblik boodt mij iedere keer weer een moment van rust en bezinning op straat.
  Vooral ook zijn uitstekend beargumenteerde reacties op Zaanse kwesties die ons zo aan het hart gaan zal ik gaan missen.

  Nu maar hopen dat er geen opzet in het spel was…

 • inge glandorff

  hij was een buurman van mijn vader

 • Frieda

  Ach, wat een naar en koud einde.
  Las regelmatig zijn reacties op facebook.
  Sterkte voor zijn naasten.
  Frieda

 • Elmoustafa Igharghar

  Gecondoleerd. Hij was een aardige persoon en zag m altijd op de fiets.

 • Marco

  Joh dat slaat even in als een Koogerbom!!!
  Ik ken Huibert al jaren oa via het wijkoverleg en ondanks dat wij het qua inzichten niet altijd met elkaar eens waren gingen we met respect met elkaar om en groeten en spraken wij elkaar overal in de streek waar we elkaar tegenkwamen. Van Zaandam tot Wormerveer …..
  Ik ben er stil van. Een markante Zaankanter is van ons heengegaan.
  Rust in vrede Huibert en sterkte voor de familie en bekenden.

 • Joop gruijs

  Zo zie hem nog lopen En zo is hij maar weg er triest dit
  Stond verleden week nog te praten met hem
  Sterkte voor de Familie

 • Pieter Ruig

  Dat is schrikken, niet te geloven. Een markant figuur. Altijd een babbeltje maken als je hem tegen kwam. Over de Doopsgezinde Gemeentes van de Koog en Zaandam. En natuurlijk de Zaanse politiek. We konden goed met elkaar overweg. Ik zal hem missen. Rust in vrede Hubert.

 • Marlene Blonk

  Wat een verschrikkelijk nieuws. Liep elke dag hier door de straat. We missen de man en zijn commentaar op de Zaanse politiek en gebeurtenissen.
  Wat treurig.

 • Pieter Latenstein

  Via Sociale media moest ik tot mijn spijt vernemen dat mijn vriend en verre neef Huibert niet meer onder ons is.

  Rust zacht lieve aardige vriendelijke intelligente man.

  U kunt eventueel nog een bericht op zijn tijdlijn op Facebook achter laten als u wenst, korte anekdotes of andere positieve verhalen zijn welkom…

  Huibert Latenstein’s Facebook pagina:
  https://www.facebook.com/huibert.latenstein

  Met respect,
  Pieter Latenstein
  Velserbroek

 • Dennis

  Ongeloof en onbegrip! Hoop dat je rust hebt gevonden! Rust zacht vriend!

 • Jane Olsem

  Een heel aardige man! Ik heb samen met hem gewerkt bij verpleeghuis Slotervaart! Ik vind het heel triest! Gecondoleerd met het verlies van Huivert!

 • Kim

  Beste Huibert. Ik kende je niet bij leve maar je dood heeft diepe indruk op mij gemaakt. Vrijdag 27 januari 2017 fietste ik met mijn zoontje naar de gym. Plots zag ik een paar schoenen op het ijs. Een fractie van een seconde later realiseerde ik dat er benen aan die schoenen vast zaten. Wat een schok. Dat beeld staat op mijn netvlies gebrand. Mijn zoon maakt het gelukkig goed. Hij was er heel nuchter onder. Zijn reactie was “die meneer probeerde vast een poes te redden”.
  Ik wens familie en vrienden van Huibert veel sterkte

 • Piet Smit

  Huibert, je was onze poort naar het historische avontuur van de zeilboot De Holland. Deze bijzondere boot bracht ons en de families Hofman en Kuyt bij elkaar en heeft ons mooie herinneringen en een zeer leuke reunie in 2012 bezorgd. De zeer prettige samenwerking, jouw enthousiasme en de inzet voor onze familie-historie zal ik nooit vergeten.
  Vaar wel Huibert.

 • Gerard Hooreman en Cocky Hof

  Huibert, wat een triest einde van je leven!
  We zullen je missen op de bijeenkomsten van de HVKZ .
  Je kennis van de zaanstreek was bijzonder goed.
  Wij condoleren de familie en vrienden.

 • Pieter Latenstein

  Een aantal van de reacties op dit artikel zijn ter herinnering aan Huibert op zijn Facebook profiel geplaatst.

  U kunt zijn profiel pagina hier vinden:
  https://www.facebook.com/huibert.latenstein

  Met respect,
  Pieter Latenstein

 • Hannie Arts

  Lieve Huibert, wat hebben we veel en lang gepraat samen ,in de westzijde maar ook heel vaak bij de deka markt. Je was altijd vol belangstelling wat er in mijn gezin gebeurde. Je was een goed,lief mens. Vorige week nog samen staan praten. Ongelooflijk triest. Rust zacht lief mens.

 • Ben en Erna van Riesen

  Huibert wat een triest eind van je leven. wie had dit verwacht .
  Zal je missen dan kwam je op je fiets, altijd een verhaal over de Zaanstreek hoe je er over dacht .Rust zacht

  • Jeroen Laan

   Wat een triest nieuws. Huibert ik kwam je vaak heel toevallig tegen, soms zelfs meerdere keren op een dag….. Rust zacht Huibert..

 • Ron Sman

  Het was in de Bonifaciuskerk zondagmiddagna de holocaustherdenking dat ik het nieuws hoorde.
  Wat verschrikkelijk was het dat het Huib was die de verdronken man was waarover in de krant werd geschreven. zijn inbreng over Zaanse kwesties zal ik missen. Huib kwam je overal tegen, in Zaandam, maar ook in Wormerveer. Ik zal hem erg missen.
  Dat hij in vrede mag rusten.

 • Niki

  Jeetje huibert, met ongeloof dat je er niet meer bent, je was een lief goed persoon blij dat ik je heb mogen kennen, rust zacht Huibert

 • Bart Kruisdijk

  Huibert, mijn grote neef.
  Ik kende je al mijn hele leven. Vroeger hadden we niet zo vaak contact, maar de laatste jaren, dankzij social media veel meer. En we zagen elkaar vaak op verjaardagen. We moesten dan ook wel vaak lachen om onze vaders. Die van jou als bouwer van schepen. En die van mij vaak weg op de grote vaart. In 2015 gaf je Gerard en mij nog een hele leuke indrukwekkende rondleiding in het huis van jouw grootvader, overgrootvader op de lagedijk 146 in Zaandijk ter ere van open monumentendag. Dankzij jouw verhalen, heb ik het boek ‘de Holland’ gelezen. En was danig onder de indruk. Heel leuk boek! Als ik op de Zaanse Schans ben, stel ik mij altijd voor hoe ‘de Holland’ daar lag. Onlangs hadden wij het nog over tutoyeren en ik schreef toen aan jou; Zo keek ik vroeger altijd op tegen die ooms en tantes die vroeger op visite kwamen. Onderhand krijgen wij nu zo’n beetje ook zelf die leeftijd. Het gaat veel te snel allemaal!

 • Frits (Jan) Latenstein

  Huibert,
  Ik kende je al mijn hele leven als neef,we verschillen qua leeftijd ook maar ongeveer een maand. Ik heb ergens thuis nog een zwart wit foto waar we als baby’s van een maand of 3 a 4 naast elkaar liggen. Helaas hebben we de laatste jaren elkaar niet meer gezien doordat ik in Den Haag woon en we ook alletwee een eigen leven hadden zodoende beperkte ons contact zich sinds het heengaan van jouw en mijn ouders tot af en toe contact en/of een like via Facebook. Via Gerard kreeg ik het trieste bericht van jouw onverwachte overlijden en de trieste omstandigheden waaronder. Hierdoor realiseer je je wel weer ineens de tijdelijkheid van het leven en dat het zomaar over kan zijn en verder dat als je terugkijkt naar het verleden de tijd die we hier hebben om lijkt te vliegen. Je was altijd een bijzondere neef en dat blijkt ook wel uit de vele reacties hier. Je was iemand die vanuit een historisch perspectief zeer begaan was met de historie en ook actuele ontwikkelingen van de Zaanstreek en daar een zeer actieve rol in had.
  We zullen je missen!

 • Jolanda

  ik heb jaren geleden met Huibert gewerkt en ik heb hele goede
  herinneringen er aan. ik ben behoorlijk geschrokken.

  • wilna wijnstra-diemer

   Huib, man, wat men ik geschrokken!
   Ik was ooit jouw juf, op de kleuterschool in Zaandijk…
   Toen ik het las, zocht ik meteen de klassenfoto op. Ja, daar zat( zit) je, een lief, blond , intelligent koppie. Ik heb je sindsdien nooit meer gezien,woon nl. niet in Zaandijk en ben ook niet ( meer) zo van het wandelen. Toch ben ik hevig geschokt door dit nieuws. Rust zacht, lieve jongen.
   jouw “juf”Wilna Wijnstra

 • W.Gebhart

  Huibert,
  Een veel te late boodschap, maar jij hebt nu wel tijd …….. geweldige tijd meegemaakt met jou en de VISITE’s aan Zandvoort, toen we nog een F1 circuit hadden. Fraai wat je gedaan hebt voor je roots. Eén ding wisten wij zeker vriend …… Maassluis is een tussenstation!
  GROet Werner

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *