HuisjeHuisje: Tinder voor huurhuizen

Op zoek naar een ander huurhuis? Met de nieuwe gratis app HuisjeHuisje kan je op een Tinder-achtige manier (daten dus) je huis aanbieden en een ander huis zoeken.

Het zoeken blijft niet beperkt tot je eigen gemeente. Woningcorporatie Parteon heeft samen met 26 andere corporaties de app laten ontwikkelen.

Huurders die op zoek zijn, plaatsen in de app foto’s en informatie over het eigen huurhuis, de straat en de buurt. Door het invullen van huishoudgrootte en inkomen, zien gebruikers (sociale) huurwoningen van andere huurders die ze echt kunnen betalen. Ze zien ook de huurprijs.

Wie een huis wil, kan de woning ‘liken’. Bij een wederzijdse ‘like’ is er een match, en kunnen gebruikers met elkaar chatten en een afspraak maken om elkaars woning te bekijken. Allebei tevreden? Dan kunnen ze de eigen woningcorporatie of verhuurder vragen van woning te ruilen.

Wilma Wisse, Manager Klanten bij Parteon:

“HuisjeHuisje is een creatieve en snelle oplossing om het aanbod van huurhuizen te vergroten die anders niet beschikbaar waren. Er is meer te kiezen. Daardoor kun je sneller verhuizen. Dat is ook goed voor andere woningzoekenden in de Zaanstreek. Nu wacht iedereen op iedereen.”

HuisjeHuisje is beschikbaar voor iPhone en Android-telefoons. Hier een uitlegfilmpje.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *