Huisvlijt in de Ooievaarstraat

Tijdens laatste fase van het werk aan de Westzijde is de straat afgesloten voor doorgaand verkeer. Niet iedereen houdt zich daaraan.

Fietsers nemen de stoep en automobilisten proberen via de Ooievaarstraat om de opbreking heen te rijden. Maar daar is het eenrichtingsverkeer.

Eén van de buurtbewoeners maakte zelf maar een bord om auto’s te weren. Of het helpt?

Bij de afzettingen op de Westzijde staan wel verkeersregelaars maar die handhaven dus niet dit inrijverbod.

Toen het stukje voor de Bullekerk was afgesloten werd door auto’s veelal de Parkstraat genomen. Ook tegen de rijrichting in.

Afsluiting Westzijde vlak voor de Ooievaarstraat
Daar is het dus echt eenrichtingsverkeer
Huisvlijt…
Deel dit artikel:

2 reacties

  • Frank Peter

    Het is totale chaos…. De hele dag stronteigenwijze lieden die tóch denken dat ze een unieke sluiproute hebben ontdekt en dus via de Reigerstraat op ’t einde van de Valkstraat er achter komen dat het echt niet gaat… Wat ook niet helpt is de hele horde ouders die hun kroost op ’t Buut komen brengen via de COVID proof achteringang van ’t Buut in de Valkstraat… De (al een paar dagen absente) verkeersregelaars staan op totaal het verkeerde punt, nl waar iedereen zich al vastgereden heeft… Helaas is een klein deel van de eigenwijze kleinpiemeligen dusdanig aggresief dat de retourroute met 60 km/h tegen het verkeer in genomen wordt, wat zelfs al tot botsingen heeft geleid… Melding maken bij de gemeente reeds gedaan, antwoord was dat de bebording prima op orde was.. Hoop dat ze opschieten met die Westzijde..

  • Florence Perroud

    @orkaan: jullie vergeten de reigerstraat die paralel van de Oeivaarstraat staat. Dit om een volledige beeld van de situatie aan te geven. De Reigerstraat is de ingangspunt van de omleiding waar het overtollige verkeer officiële doorstromt tijdens de verbouwing van de Westzijde. Man kan begrijpen dat het verkeer ergens moet. Maar de realiteit is dat we hier geen stoep hebben in eerste gedeelte van deze smalle straat. Je stapt je huis uit en sta je voor een auto. Denk aan kinderen die zomaar buiten rennen want nu met de warmte worden deuren opengelaten voor tocht. Hier wordt te hard gereden. De situatie is al 15 jaar terug aan de gemeente verteld. Het antwoord is : er komt een herinrichting (die niet kwam) dus even geduld. Over de afgelopen jaar zijn we als bewoners aan de deur van de gemeente meerdere keren gaan kloppen : bellen, mailen. Het antwoord : er komt een herinrichting (die nu pas in over 2 jaar gepland is kregen we van de projectleider van de herinrichting van de reigerstraat te horen) Ok en nu? Hoe vaak schikken we dat het net goed gaat. Iemand wrd zeld op haar voet door een ongeduldig auto aangereden. Maar voor hoe lang? Hoe vaak spreken we de te hard rijdende auto’s om ze bewuster van te maken van het risico. Ik ben in contact met de gemeente om aan te vragen om deze stuk een woonerf van te maken. Max 15km/uur is hier nodig. 30km/uur is niet gepast hier zonder stoep. Geef ons de gereedschap om de mensen aan te spreken AUB! In de tussentijd hebben we kliko’s op straat gezet om de auto’s af te remmen met überhaupt boodschap erop : “langzaam rijden” “slow”. Victor veilig is besteld. We doen ons best maar de gemeente heeft het laatste word om een woonerf ervan te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *