HVKZ-magazine over geschiedenis Koogerpark

De Historische Verenging Koog Zaandijk viert het 90-jarig bestaan van het Kooger Wandelpark (het Kogerpark) met de uitgave van een speciaal magazine dat gister werd gepresenteerd.

Het Koogerpark, ontmoetingsplek van Koog en Zaandijk, heeft een lange historie op het gebied van culturele, sportieve en ideologische bijeenkomsten die soms duizenden bezoekers.

Over de evenementen, de ontstaansgeschiedenis, de opening, het onderhoud en de muziektent valt van alles te lezen en te zien in het magazine.

Op 23 juli 1926 werd het park officieel geopend. Toen dat in juli gevierd werd, besteedde de Orkaan daar uitgebreid aandacht aan met historische foto’s uit het onvolprezen Gemeentearchief Zaanstad, aangevuld met eigen recente foto’s.

Het magazine is vanaf donderdag 12 januari voor € 5 verkrijgbaar bij de firma Staphorsius op de Guisweg 31 of bij Chocolaterie de Cacaoboom, Lagedijk 142b te Zaandijk. Leden kunnen het daar gratis ophalen.

Op de omslag: de familie De Jong voor het Theehuis in het Koogerpark, eind jaren ’20. Foto: Evelien Boekhoorn-Koning

 

Martin van der Gaag onderzocht de historie en schreef de teksten voor het magazine, Ad van den Berg was verantwoordelijk voor de vormgeving.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *