Ideetje… Markt op De Burcht?

Het is zo’n ideetje dat we graag zelf hadden willen bedenken. Maar dat is dus niet zo.

Het is een idee van Bas Sommeijer die ons ook de foto stuurde: waarom de markt niet op donderdag en zaterdag op De Burcht in Zaandam?

De markten in Zaandam en Wormerveer zijn vanaf vorige week gesloten. In april moet er een nieuwe beslissing genomen worden. Op De Burcht is er ruimte genoeg om kramen op ruime afstand van elkaar neer te zetten en klanten ook anderhalve meter afstand te laten houden.

Geparkeerd wordt er niet heel veel zoals we kunnen zien (daaronder een luchtfoto van de laatste zaterdagmarkt in Zaandam, op 21 maart). Wie wil weten hoe druk het op de markt 50 jaar geleden was, moet even hier kijken.

burcht leeg bas sommeijer

De laatste markt vanuit de lucht… (vanaf de Rabo-toren)

laatste markt maart 2020

Deel dit artikel:

3 reacties

 • Wouter Verkleij

  Er is wel vaker markt geweest en marktkoopman vond het niet fijn omdat er altijd wind staat dus erg koud is. Maar het idee is leuk.

 • Nicole Vet

  Of… gewoon weer markt op de Rozengracht, met alleen levensmiddelen.
  Meer ruimte voor minder kramen, minder druk op de supermarkten door de daar geldende beperkingen, en minder ondernemers die hun inkomsten hebben zien afnemen, of kwijt zijn.
  Nadelen?

 • Pieter de Vente

  Tja die markt op de Burcht komt af en toe voorbij. De laatste keer was het commentaar van de kooplieden niet mals. En als de corona voorbij is moet er weer geparkeerd worden. Gelukkig kunnen we zaterdag weer op de Rozengracht terecht!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *