Iedereen geboren in 1973 of eerder: booster-afspraak maken!

Mensen geboren in 1971, 1972, 1973 kunnen nu ook online een afspraak inplannen bij de GGD voor een corona boostervaccinatie via www.coronavaccinatie-afspraak.nl.

Ook voor hen geldt dat ze gevaccineerd kunnen worden als ze minimaal 3 maanden geleden de laatste vaccinatie hebben gehad of besmet zijn geweest met het coronavirus.

In de tweede helft van januari moet iedereen van 18 jaar en ouder “de kans hebben gehad een boostervaccinatie te halen” aldus de nieuwste kabinetsplannen.

De week werd de boosterprik-capaciteit in Zaanstreek-Waterland verder opgevoerd. Lees ook: Priktempo omhoog, booster-afspraak blijft voor problemen zorgen (GGD-interview)

PriklocatieAantal prikstratenAantal prikken per weekAantal prikken per uur
Beemster48.00080
Purmerend1224.000250
Zaandam510.000100
Totaal per week2142.000430

60-plussers met een afspraak ná de jaarwisseling kunnen dat vervroegen naar vóór 31 december, “voor zover de capaciteit dat toelaat”. De eerste groep (75+) heeft al een SMS gehad.

Tips:

  • Deze website in de gaten houden: daar worden de nieuwe leeftijdsgroepen aangekondigd, nu is dat geboren in 1973 of eerder.
  • Niet wachten op de uitnodigingsbrief (die zijn laat verstuurd), maar meteen een afspraak online maken als je jaar aan de beurt is.
  • Ongelukkige tijden voorgesteld bij de 3 opties? Op ‘vorige’ klikken (na het inloggen met je DigiD en invoeren va postcode) en dan weer afspraak maken, dan worden andere plekken en tijden aangeboden.
  • Een iets andere postcode (verder weg van Amsterdam) invullen (PG1 is ‘1506’).
  • Telefonisch afspraak wijzigen is wel mogelijk (ook zonder brief) via 0800 70 70.

Het is niet mogelijk voor partners en mantelzorgers om via een telefonische afspraak om ’toegevoegd’ te worden aan een andere afspraak.

Wie liever belt om een afspraak te maken, moet officieel eerst de uitnodigingsbrief afwachten (maar wij zouden het gewoon proberen op 0800 70 70). Volgens de GGD is er grote achterstand met het versturen van brieven. Deze week krijgen de mensen die in 1946 en 1947 zijn geboren een brief.

Foto: boosterprikken in Zaandam (De Orkaan).

Deel dit artikel:

Een reactie

  • Het heeft even geduurd maar het begint nu echt op stoom te komen. Oeps, stoom, dat kan natuurlijk niet, zeker niet uit een ouderwetse stoommachine, maar goed. Iedereen met of zonder booster, fijne kerstdagen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *