IktoondeZaanstreek 2023

In juni 2023 wordt heel Nederland het podium van amateurkunstenaars met de landelijke campagne ‘iktoon’. In de Zaanstreek wordt ‘iktoon’ geïnitieerd door FluXus, centrum van de kunsten Zaanstad.

Deze hele maand is er van alles te zien, doen en te beleven. Er zijn exposities te bezoeken, zoals ‘Contrast’ in de Verkadefabriek aan de Westzijde 168 in Zaandam. Op zaterdag 2 juni nemen kunstenaars vanaf 10.00 uur plaats langs de Wilhelminasluis om ‘en plein air’ te schilderen. Ook staat Muziek op de Gracht weer op het programma. Op zaterdag 24 juni treden verschillende muziekverenigingen tussen 11.00 – 17.00 uur op in de muziekkoepel op de Gedempte Gracht in Zaandam.

Als afsluiting van een maand vol amateurkunst komt op 2 juli Gluren bij de Buren terug naar Zaanstad. Tijdens dit festival vinden in allerlei huiskamers en tuinen optredens plaats. Van muziek tot dans en van theater tot poëzie. Van 13.00 – 18.00 uur kun je gratis naar één van de vele optredens gaan. Kijk voor het volledige programma tijdens IktoondeZaanstreek 2023 op de website van FluXus.

Tekst: Amy Schermer (De Orkaan), bronnen: persbericht Iktoon, website Fluxux

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *