In 2023 in de Chocolonely-achtbaan?

In mei krijgt de gemeenteraad van Zaanstad de plannen voor Tony’s Chocolonely’s Chocolate Circus (TCCC). Als de gemeenteraad positief reageert, vraagt Tony’s Chocolonely in 2020 nog de vergunning voor verbouw van de Vrede aan.

Zaanstad: “Als alles volgens planning verloopt, kunnen liefhebbers vanaf 2023 genieten van een ritje in de achtbaan en naar hartenlust chocolade proeven.”

Tony’s Chocolonely wil in De Vrede in de Achtersluispolder een chocoladefabriek met achtbaan bouwen. Wethouder Wessel Breunesse vindt de plannen “een verrijking voor Zaanstad”. Zaanstad wil wel dat het rijksmonument Pakhuis De Vrede geheel behouden blijft, inclusief de silo. Ook moeten er aanvullende manieren van vervoer komen om de verwachte drukte aan te kunnen, zoals vervoer over water.

Tony’s Chocolonely wil De Vrede samen met de daarnaast gelegen bedrijfshal van Lotgering transformeren naar Tony’s Chocolonely Chocolate Circus (TCCC). In hwet gebouw vestigt Tony’s Chocolonely het nieuwe hoofdkantoor, samen met horeca en een winkel. Ook is er ruimte voor bedrijven die een zelfde ambitie en missie nastreven als Tony’s Chocolonely.

Chief Chocolate Officer Henk Jan Beltman:

“Met het TCCC maken we bezoekers bewust van de misstanden in de cacao-industrie en krijgen zij een ware chocolade experience. Van ‘bean to bar’ nemen we bezoekers mee langs elke stap van de keten en vragen daarmee extra aandacht voor onze missie: samen chocolade 100% slaafvrij maken. Als klap op de vuurpijl kunnen bezoekers een rondje maken in de achtbaan!”

De komst van TCCC naar Zaanstad zal naar verwachting rond de 600 banen creëren. Daarnaast is dit een belangrijke impuls voor het toerisme in de Zaanstreek aldus de gemeente. Er is ruimte voor 225.000 bezoekers per jaar, met de mogelijkheid tot groei naar 500.000.

Hier ons choco-dossier

tony chocolonely achtbaan

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *