In de file voor de Primark

Bij de terrassen was het beschaafd en gezellig druk op de eerste dag na verlichting van de lockdown. Bij de meeste winkels, waar niet meer gereserveerd hoefde te worden, was geen of een kleine wachtrij.

Maar niet bij de Primark aan de Hermitage in Zaandam, waar volgens ingewijden al om 9.00 uur de eerste mensen voor de deur stonden.

“Het is zeker gratis” was het commentaar van een voorbijganger….

Hieronder de foto van Fleur Poot vanaf de andere kant, ook bij de New Yorker staat een file.

Deel dit artikel:

7 reacties op In de file voor de Primark

 1. Raphael Gerssen schreef:

  Wie vertelt deze mensen waar hun meuk vandaan komt? Wat een onzin dit.

 2. Anita van Straalen schreef:

  Mm, zeker waar, Raphael. Eigenlijk zou er op iedere verpakking van kleding een foto moeten staan van een uitgehongerde arbeider of vervuilde rivier met kleurstoffen. Net als bij sigaretten. De prijs van de kleding is zo laag omdat de mensen die het produceren niets verdienen.

  Wordt toch eens wakker, mensen.

 3. erik schaft schreef:

  levensbehoefte ….

 4. Henk hartog schreef:

  Primark.. Tuurlijk. Goedkoop maar Rotzooi EN gemaakt door kleine kinderhandjes… Meeste spul komt uit India en China. Ach ieder z’n meug

 5. Roos Jongejans schreef:

  Dit geeft wel weer aan hoeveel armoede er in de Zaanstreek is, als je “veroordeeld” bent om je kleding bij de Primark te kopen.
  Hebben deze mensen wel eens van Het Goed of Noppes gehoord? Daar kan je ten minste milieuvriendelijke en kwalitatief goede kleding vinden voor bijna niets. Een win-winsituatie lijkt mij. Maar ja, kringloopwinkels kunnen zich geen duur pand in de binnenstad veroorloven, omdat ze op nonprofit-basis werken. En zo geven we de overconsumptie maatschappij weer alle vrijheid.

 6. gerrit blok schreef:

  ik snap het niet waar waarom zo negatief stelletje azijn pissers

Hier vind je onze regels

Reageren? Ja, graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.