In Het Atelier van Adriaan Bosboom 🎙

Toen we een jaar of drie geleden hoorden dat Hester Wandel het Zaans Museum zou verlaten, raakten we in paniek. In het verlies van de beste conservator van het land zagen we een ware aderlating voor de Zaan.

Gelukkig verloor ze de Zaan niet helemaal uit het oog. Ze bemoeit zich met het Honig Breethuis, komt veel in het Zaans archief en bezit nou eenmaal de kennis die ze heeft. Ook maakt ze een goedgevonden podcast waarin ze ateliers bezoekt van kunstenaars, vormgevers, architecten, goudsmeden en fotografen. Die podcast overstijgt de Zaanse grenzen, maar speciaal voor de tentoonstelling Zinnenprikkelend van het jarige Weefhuis richtte ze haar microfoon op het atelier van Adriaan Bosboom.

Over Bosboom willen we een hoop tikken, maar dat is helemaal niet nodig. Want Hester bespreekt alles met hem. Luister op een rustig momentje, liefst met de ogen dicht terwijl je jezelf naast Adriaan en Hester plaatst in de molenschuur op de Schans.

Deel dit artikel:

6 reacties

 • Jan Schoen

  Fraai verhaal, Adriaan. Goed gedaan Hester. Misschien kunnen we nog een keer een fijne expositie organiseren met het werk van Adriaan in Het Weefhuis. Dan is de cirkel rond. Zou mooi zijn. Pieter Groot staat ook op mijn verlanglijstje.

 • Luuk Harrewijnen

  Erg leuk. Met veel plezier geluisterd.

 • Henk Elzenga

  In alle rust in mijn ligstoel aan de Zaan deze podcast beluisterd.
  Wat fijn hoe subtiel Hester de woorden aan Adriaan ontfutseld en…….
  hoe goed het was hoe Adriaan zonder snoeverij over zijn verleden sprak.

  Ga zo door Hester! Hoop zelf de tijd en rust te vinden (want je moet er even
  voor gaan zitten) om ook de andere opnamen te beluisteren.
  En………mooi dat ik dit via De Orkaan ontdekte!

 • Erik Schots

  Mooie podcast, Hester, herken er veel dingen in. Heb als kind veel in het atelier van Duif en Gerritjan da Geus gebivakkeerd. Adriaan heeft inderdaad een mooie toekomst achter zich liggen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *