In het zicht van het ziekenhuis…

Zaanstad wil graag de biodiversiteit vergroten door het maaibeleid. Toch is in de praktijk niet elke plek geschikt om het gras langer te laten staan. 

Ewoud de Groot mailde ons foto’s waarop te zien is dat het oversteken van de Heijermanstraat een spannende zaak is. Door de weelderige groei is het overzicht ‘beperkt’ te noemen. ‘Maar,’ stelt hij, ‘gelukkig is het ZMC aan de overkant.’ 

Deel dit artikel:

8 reacties op In het zicht van het ziekenhuis…

 1. Mischa Bosveld schreef:

  De gemeente denkt zeker: het gaat vanzelf wel weer weg, als de winter aanbreekt…

 2. Dirk Boet schreef:

  Er staan toch verkeerslichten, bij groen kan je oversteken.

  • René Kruithof schreef:

   Het gaat fout bij de gelijkwaardige T-kruising met de parallelweg. Geen voorrangsbepalingen, dus overstekend vanaf ZMC moet je bestuurders van rechts voorrang geven, die dus moeilijk te zien zijn.

   • Arjan Nusselder schreef:

    Met een fietsende kleuter naast je is het ook leuk, die steekt niet boven het ongemaaid-veld uit. Gaat gelukkig tot nu toe altijd goed!

 3. M. vd Poel schreef:

  Inderdaad kan je bij groen als wielrijder oversteken, er gaat echter bij het groene licht voor de wielrijders regelmatig een bepaalde categorie automobilisten door het oranje/rode verkeerslicht, waardoor het oprijden een risicovolle zaak wordt. Zicht is beter dan gokken!!

 4. Frank Peter schreef:

  Mooi hoor om je enorme tekort aan geld om de openbare ruimte te onderhouden en de onwil wildgroei aan “groen” in de straten aan te pakken te verbloemen (sic) onder het mom van biodiversiteit… Buurten zien er uit als steppes, meldingen over grasaren etc worden totaal genegeerd terwijl er aan onzinnige projecten (Park achter ’t station bv) bakken met geld weggegooid wordt…

 5. Y van der weide schreef:

  Mijn man moest met scootmobiel naar ziekenhuis ,echt niet veilig daar.

Hier vind je onze regels

Reageren? Ja, graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.