In Memoriam: Jan van Drunen

‘Voor ons ging het nooit om de bijna duizend woningen, het ging om de verantwoordelijkheid voor bijna duizend gezinnen.’ 

Jan van Drunen was zo’n 30 jaar voorzitter van de bewonersvereniging van de Oostzaanse woningbouwvereniging WOV. Vandaag plaatste Huurdersvereniging Oostzaan (HVO) op haar Facebookpagina het bericht dat hij is overleden. Wij nemen dat hier 1:1 over.

In Memoriam: Jan van Drunen

Ons dorp is gebouwd op de sterke schouders van grote Oostzaners. Eén van deze grote Oostzaners was Jan van Drunen. Een stevige persoonlijkheid met een hart van goud. Het is niet overdreven om te zeggen dat zonder Jan we in Oostzaan geen zelfstandige WOV meer zouden hebben. Zonder Jan zou er zeker geen Huurdersvereniging Oostzaan zijn. Hij was één van de oprichters van de HVO en is voorzitter geweest tot in 2016.Jan heeft zich jarenlang keihard ingezet voor de Oostzaanse huurders. Met een groot sociaal hart. Met veel inzet. Recht voor z’n raap. Als Jan sprak dan was daar geen woord Spaans bij. Hij was één van de mensen die bewees dat je geen hoge opleiding hoeft te hebben, maar dat gezond boerenverstand het belangrijkste is.

Met Jan verliezen we als dorp een groot persoonlijkheid. Het zijn schoenen die moeilijk te vullen zijn. Naast een groot hart voor de huurders was hij een liefdevolle echtgenoot. In onze gedachten zijn we bij Ingrid die haar man moet missen. En dat gemis zal groot zijn. Als HVO hopen we dat je over onze schouders mee blijft kijken of we het goed doen. Rust zacht, lieve Jan.

De foto boven is van @LeoLokie

Deel dit artikel:

4 reacties

 • D. Lek

  Het was een absolute kanjer. Ten bate van anderen ten koste van zichzelf. Sterkte Ingrid.

 • Dick bosschieter

  Als Jan sprak was iedereen stil
  Nu is iedereen stil omdat Jan niet meer spreekt
  Rust zacht Jan

  Dick bosschieter

 • Jan de Lange

  Ik ben het roerend eens met het geschreven stuk, Jan was een recht voor zijn raap man, die perfect wist hoe de regels van de woningbouw in elkaar zaten.
  Dit werd hem overigens lang niet altijd door iedereen in dank afgenomen.
  Ik heb, als onafhankelijk lid, jaren samen met hem in de klachtencommissie gezeten en hem ook daar leren kennen als een man van recht is recht en krom is krom, niet zeuren over futiliteiten maar echte problemen aanpakken.
  Jan is ook jarenlang lid geweest van de vrijwillige brandweer Oostzaan en ook daar heb ik altijd fijn met hem gewerkt, we hebben samen diverse cursussen gevolgd en Jan zette zich bij de brandweer in voor de medemens.
  Jan was ook een gezelligheidsmens met wie het altijd prettig natafelen was.
  Een groot sociaal mens is ons ontvallen, dat hij moge rusten in vrede.

 • Dick bosschieter

  Ik had vanavond met een vriend van mij over ons werk verleden, en noemde jan en verdomme ik kreeg spontaan tranen
  Je wordt gemist pik, zeker door mij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *