Incheckpoortjes voor proef dicht in Zaandam

Tot en met zaterdag  21 december gaan de toegangspoortjes bij station Zaandam alleen maar open na in- of uitchecken met de OV-pas. Tot dusver stonden de poortjes standaard open.

Als de proef, die op donderdag 19 december begon, goed verloopt, volgt in de komende maanden definitieve sluiting van de poortjes aldus de NS, dan wordt het verplicht inchecken.

De poortjes die eind oktober werden geplaatst, gingen zo’n 10 dagen geleden in werking, iedereen moest door de poortjes om daar in- of uit te checken, de zuilen op de perrons werkten niet meer.

Poortjes zijn volgens de NS een “effectief middel om niet te vergeten in- of uit te checken” maar zorgen ook voor minder zwartrijders; “waar poortjes gesloten zijn, zijn minder zwartrijders. En die zijn nog altijd de belangrijkste aanleiding voor agressie in de trein.” zegt Irma Winkenius, Regiodirecteur NS, in een mededeling op de website van de NS.

“Sinds 2014 heeft NS op 76 stations poortjes gesloten. Op stations met gesloten poortjes geeft 89 procent van de reizigers aan zich veilig te voelen. Op stations zonder poortjes is dit 79 procent. Ondertussen passeert ruim 90 procent van de reizigers een poortje tijdens hun reis.”

Tijdens de tweede dag van de proef (vrijdag 20 december) telden wij tien NS-medewerkers die reizigers konden helpen met inchecken.

Meer lezen over station Zaandam? Klik hier.

poortjes inchecken zaandam dec 2019 orkaan


bronnen: website NS, eerder nieuws op De Orkaan; foto’s: De Orkaan.

Deel dit artikel:

3 reacties

  • Mieke Van der beek

    Moest hard lachen gisteren toen ik zag hoeveel personeel NS had ingezet om te assisteren. Lieve mensen: zó moeilijk is het niet om door een poortje te lopen… (zeker gezien het feit dat waarschijnlijk 90% van alle gebruikers allang is gewend van andere stations hoe het werkt).

  • “dus nu moet ik ook al gaan betalen als ik van Wormerveer naar Zaandam ga met de trein” hoorde ik iemand vertellen in de trein. Ik snap nu waarom.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *