informatiebijeenkomst Participatiewet bij De Faam

Op 1 januari 2015 is de Participatiewet ingevoerd. Met deze wet wil het kabinet bereiken dat mensen met een ziekte of handicap en mensen met een bijstandsuitkering die kunnen werken, sneller en gemakkelijker aan het werk gaan.

Praktijkschool De Faam is een school voor praktijkonderwijs, bedoeld voor leerlingen die niet via het vmbo een diploma kunnen halen. De Faam organiseert komende woensdag een informatiebijeenkomst Participatiewet.

De informatiebijeenkomst is bedoeld voor stagebedrijven en andere geïnteresseerden. Namens de Gemeente Zaanstad zullen wethouder Dennis Straat en strategisch adviseur Lodewijk Kleijn aanwezig zijn om een toelichting te geven op de Participatiewet.

Er wordt ingegaan op wat de wet concreet betekent voor de Zaanstreek. Er zal ook gesproken worden over subsidies/ondersteuningsmogelijkheden voor praktijkschool-leerlingen en welke ruimte er nog is naast de landelijke banenafspraak voor jongeren met een arbeidsbeperking.

Het horecateam van De Faam verzorgt om 18.00 uur een buffet. Stage-aanbieders of bedrijven die praktijkschool-leerlingen een stage aan willen bieden en daarom meer willen weten over de Participatiewet zijn welkom op woensdag 21 januari om 17.00 uur op de Slachthuisstraat 65, 1508 EC Zaandam.

Aanmelden voor deze informatiebijeenkomst bij stage-coördinator Dick van de Geer.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *