Inloopavond Polder Westzaan ‘uitverkocht’ – 2e bijeenkomst 8 september

Op maandag 30 augustus is er een inloopavond in De Vuister in Koog a/d Zaan over de toekomst van de ‘Polder Westzaan’.

De belangstelling was zo groot dat Zaanstad een tweede bijeenkomst organiseert op woensdag 8 september in Dorpshuis De Kwaker, J J Allanstraat 127 in Westzaan.

Iedereen die zich heeft opgegeven voor 30 augustus kan ook op de 8e in Westzaan terecht. De maximale capaciteit van beide avonden is 100 personen. Deelnemers kunnen zich tot donderdag 26 augustus via een mail naar gebiedsvisiewestzaan@zaanstad.nl melden. Geef aan of je in Koog of Westzaan wilt zijn. (Ook graag bevestigen als je in Koog bent aangemeld.)

Namens Zaanstad zal o.a. wethouder Wessel Bruinesse aanwezig zijn.

De ‘Polder Westzaan’ is het hele gebied tussen de N203, de Nauernasche Vaart, Westerwatering, Westerkoog, Rooswijk en Wormerveer (Guisveld, Westzijderveld).

Het gaat over de toekomstvisie waarbij die toekomst 2040 is: “wie werken, wonen en recreëren daar en op welke manier?”

“Provincie Noord-Holland en gemeente Zaanstad zijn voorjaar 2021 gestart met een proces om eind dit jaar te komen tot een gedragen, integrale toekomstvisie voor Polder Westzaan in 2040. Samen met betrokken inwoners en belanghebbende partijen willen Noord-Holland en Zaanstad tot deze visie komen.”

Zaanstad stelt dat het nadrukkelijk niet om ‘de eerste plannen’ gaat, “want zover zijn we nog niet. Deze avonden zijn juist bedoeld om uw ideeën en wensen op te halen over de toekomst van Polder Westzaan.”

Aanmelden door een mail te sturen naar gebiedsvisiewestzaan@zaanstad.nl met vermelding van ‘Inloopavond Polder Westzaan’.

Deel dit artikel:

2 reacties

 • Jan Sinnige

  Polder Westzaan
  Een mooi uniek stukje ongerept natuurgebied.
  Een gebied wat nog maar zelden voorkomt in Nederland.
  Een stuk natuurgebied wat gerespecteerd moet worden om zijn exclusiviteit.
  Een stukje natuur waar ik regelmatig van geniet .
  Laat dit zo bestaan en bouw dit niet vol.
  We hebben hier al zo weinig van.

 • Meta Nieman

  Ik ben t helemaal eens de mening van Jan Sinnige. Het is het enige stukje groen wat we in de buurt hebben. Laten we dat zo houden voor onze geestelijke en lichamelijke gezondheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *