Inrijverbod Kerkstraat en De Haal (Oostzaan), nu ontheffing vragen

Vanaf deze week is het mogelijk om ontheffing aan te vragen voor het inrijverbod in de Kerkstraat en De Haal in Oostzaan dat in maart van dit jaar ingaat.

Het inrijverbod houdt in dat het tijdens de spits verboden is met de auto via de Kerkstraat en De Haal Oostzaan in en uit te rijden. 

Het bestaande inrijverbod op de Kerkstraat wordt uitgebreid met de avondspits. Op De Haal komt een inrijverbod in de avondspits in de richting Purmerend.

Het inrijverbod geldt van maandag t/m vrijdag in de ochtendspits op de Kerkstraat van 7.00 – 9.00 uur en in de avondspits op de Kerkstraat en De Haal van 16.00 – 19.00 uur.

De ontheffing kan aangevraagd worden door:

  • Inwoners van Oostzaan
  • in Oostzaan gevestigde bedrijven en instellingen
  • mensen die in Oostzaan werken of mantelzorg verlenen aan een inwoner uit Oostzaan
  • mensen (of ouders van kinderen) die lid zijn van een Oostzaanse vereniging
  • ouders van kinderen die in Oostzaan naar een dagopvang of basisschool gaan
  • vervoersbedrijven.

De volledige voorwaarden staan vermeld op de website van de gemeente (zoekterm ‘inrijverbod de haal’). De ontheffing wordt afgegeven op het kenteken van een voertuig. Motorrijders hebben geen ontheffing nodig.

De ontheffing is vijf jaar geldig voor inwoners, bedrijven en instellingen uit Oostzaan en kost € 12,50. Aanvragers van buiten Oostzaan ontvangen voor deze prijs een ontheffing voor één jaar.

De gemeente wil met de regeling het sluipverkeer verminderen en de verkeersveiligheid en leefbaarheid verbeteren.

De handhaving van het inrijverbod is via camera’s. Deze registreren alle kentekens die in de spitstijden passeren. De kentekens worden vergeleken met de lijst kentekens van ontheffinghouders. Passanten die geen ontheffing hebben krijgen één waarschuwing. Bij een volgende overtreding volgt een bekeuring.

Foto: Wietske Wijnja

Deel dit artikel:

Een reactie

  • Eduard

    Zal behoorlijk rustig worden op de Oostzaanse wegen. Nu iedereen zich nog aan de maximum snelheden (30 + 50) houden en het wordt goed toeven in Oostzaan.Vooral in de woongebieden, met een maximum van 30, wordt regelmatig de hand gelicht.Vaak zelfs door moeders die op het laatste moment hun kind (niet vastgemaakt op de voorstoel) naar school brengen maken zich hier schuldig aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *