Inspiratie Aan de Zaan

Bijzondere Zaankanters die in 2014 een fantastisch idee bedachten en het ook uitvoerden staan op maandag 5 januari op het podium bij Aan de Zaan in Café De Fabriek.

Pepik Henneman en Pieter Grandiek praten met met Steven Geldof, Tineke Alberts, Simone Ronchetti, Laura Dumas en Astrid van der Meer.

De Zaanse filmmaker Steven Geldof wilde een Nederlandse variant maken van de TedX-filmpjes en wilde niet wachten tot zijn pensioen. Elke vrijdag plaatst hutspothij een nieuw filmpje op YouTube. Hij hoopt met de korte interviews de kijkers te inspireren. De korte films zijn op YouTube te vinden onder de naam Inspirerende Hutspot. Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst bij Aan de Zaan zijn een aantal filmpjes van hem te zien en vertelt hij meer over zijn ambitieuze project.

Simone Ronchetti van Tussen Zuiddijk en Zaan heeft een bijzonder jaar achter de rug waarbij het haar is gelukt om de ondernemers en bewoners van de wijk in Zaandam te laten samenwerken om de kracht te laten zien. De kerstmarkt die recent werd georganiseerd, was een groot succes.

Tineke Alberts is de spil achter Boulevaart, een evenement in mei waar hopelijk een groot deel van de 750 ondernemers uit Krommenie langs de Vaart laat zien dat hier veel te beleven valt.

prinsopdeerwtLaura Dumas heeft een droom om de wereld beter te maken. Vanuit haar speelgoedwinkel De Prins op de Erwt draagt ze haar missie uit, én door haar inzet voor jongeren met een stempel die zij weer een volwaardige plaats geeft.

Op het podium staat ook Astrid van der Meer. Veel mensen kennen haar als deelnemer van het programma MasterChef Holland 2014, als voormalig meewerkend eigenaar van Skin Care Assendelft en/of als (inter)nationaal speler van topwaterpolo. Ze is te gast bij Aan de Zaan om te vertellen over haar nieuwe project de Stichting Met Elkaar Koken. Deze won de Coöperatieve Elevator Pitch van Rabobank Zaanstreek. Met de opbrengst kan ze de stichting realiseren waarbij lichamelijk gehandicapten vanuit hun rolstoel of ligbed met elkaar koken en eten in een eigen ruimte in Westzaan.

Aanmelden voor de bijeenkomst op 5 januari (aanvang 20:00) is mogelijk via www.platformaandezaan.nl. Op de website staat onder Programma een overzicht van de onderwerpen in 2015. Op de eerste maandagavond van de maand worden deze speciale avonden georganiseerd waarbij kennis, ervaring en ideeën worden gedeeld.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *