Inspirerend fietsen

Eerlijk is eerlijk, het persbericht van het Fietsnetwerk was bijna in de digitale prullenbak beland.

Toen we lazen dat partner Bureau Toerisme Laag Holland een destinatiemarketing organisatie voor Laag Holland was die “in het kader van het Interbestuurlijk Programma Vitaal Platteland (IBP-VP)” dit programma ontwikkelde om “zowel bezoekers als bewoners te inspireren, te informeren en te spreiden over de regio” waren we al bijna weg. In geouwehoer kan je niet wonen, maar ook niet fietsen dachten we.

Wij willen niet geïnspireerd en gespreid worden. Wij willen fietsen.

Maar goed, de weerzin overwinnend keken we wat ze ‘ontwikkeld’ hebben. Rondje Wormer, Oostknollendam, Spijkerboor, Neck, Jisp. Geen baanbrekende, vernieuwende en onbekende route voor Zaan-fietsers, maar wel de moeite waard natuurlijk.

De Fietsroute Weidevogels in het Wormer- en Jisperveld is 25.56 km lang, thema’s zijn: vogels, landelijk, natuurlijk. Op de gewone fiets doe je er 1 uur en 32 minuten over (en je gebruik 461 Kcal), op de e-bike is het 20 minuten korter.

Wij fietsen die route ook wel eens. Wat kom je tegen? Slideshow (13 foto’s) onder:

Nummers zijn de borden van het fietsknopen-netwerk.

Door Piet Bakker. Bron: persbericht Fietsnetwerk. Foto’s: De Orkaan, Bart van der Laan, Sandra Looren de Jong, Kaart: fietsnetwerk.

Deel dit artikel:

3 reacties

 • Louis Dirksen

  Doet mij denken aan de Zaanse Ronde die de Zaanlander in 1955 organiseerde voor de schooljeugd. Je kon deze tocht fietsen gedurende 6 weken. Naderhand werd dit nooit meer herhaald. De Ronde bijna 40 km lang want ook Assendelft, Krommenie en Zaandam moesten worden aangedaan. Spijkerboor, ZO Beemster en Neck deden niet mee.

  Of Oostzaan erin zat weet ik niet meer maar dat was geen probleem. Daar woonden we toch al….

 • Sonja puhl

  Geen foto van weidevogels?

 • Arthur van Haarlem

  Mooi rondje, maar iets vriendelijker in Jisp mag dan wel. Toen ik een paar weken geleden met gasten uit het oosten van het land even langs de weg stopten om het kerkje en het raadhuis te bewonderen, werden we direct aangesproken door een voorbij rijdende automobiliste die ons dringend verzocht door te fietsen want we stonden bij iemand in de voortuin. We stonden gewoon langs de weg en een voortuin was nergens te bekennen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *