Update: Intertoys failliet

UPDATE 21/2/2019: Speelgoed-keten Intertoys die op 12 februari uitstel van betaling aanvroeg is donderdag 21 februari failliet verklaard. De winkels blijven voorlopig open.

Het bedrijf hoopte vorige week nog het faillissement af te wenden. Het uitstel van betaling was nodig vanwege “de aanhoudende zware marktomstandigheden”, volgens een verklaring van de speelgoedwinkelketen aldus de NOS.

In 2016 voegde de toenmalige eigenaar Blokker de winkelketens Bart Smit en Intertoys samen. De vestiging op de Gedempte Gracht werd een Intertoys, de Intertoys-winkel aan de Westzijde ging dicht.

Intertoys zit ook in Koog aan de Zaan aan de Raadhuisstraat 70-72, in Wormerveer, Zaanweg 99 en in Krommenie aan de Zuiderhoofdstraat 41.

Eind 2017 werd de keten door Blokker verkocht aan de Britse investeringsmaatschappij Alteri.

Totaal zijn er zo’n 500 Intertoys-winkels in Nederland, 300 zijn eigendom van het bedrijf zelf, de overige 200 zijn franchises.

Foto van Ruud Hartog van de voormalige Intertoys-winkel aan de Westzijde waarin nu Vintage Adventures zit. Op de gevel is Intertoys nog duidelijk te zien.

Deel dit artikel:

3 reacties op Update: Intertoys failliet

 1. Rienk Spiekstra schreef:

  In het winkelcentrum Saendelft zit nog een Bart Smit.

  • De Orkaan schreef:

   Dank, wij dachten dat die merknaam niet meer bestond, wie naar die website gaat, komt bij Intertoys terecht en de de winkel in Saendelft staat daar niet meer. (Ook een verhaal: de laatste Bart Smit van Nederland?)

 2. Leentje (van der Laan) schreef:

  Vraag mij af, Wat gebeurd er nu met de Intertoys in Koog aan de Zaan. Nabij de A8.

Hier vind je onze regels

Reageren? Ja, graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *