Inverdan heeft “De wind in de rug”

De laatste stand van zaken over gebied van het Inverdan-plan kreeg als ondertitel mee: “De wind in de rug.”

Dat komt volgens B&W omdat er meer vraag naar ontwikkellocaties is en het bezoek aan het centrum Zaandam in 2014 met 5% gestegen is.

De bouw van de winkels boven de Provincieleweg is gestart, de architecten-selectie voor het cultuurcluster is gestart, het Zaanse architectenbureau Nunc heeft de spooroverbouwing en de fietsenstalling aan de westkant van het station ontworpen, op de Zaanse Eilanden zijn de eerste tien zelfbouwkavels uitgegeven, Deen is begonnen met de verbouwing van het stadskantoor en er is begonnen met de bouw van Zaans Goed en de Zaanse Strip.

winkels prov weg

De exploitatie komt nu uit op – € 3,9 miljoen. Dat is fors minder dan bij de vorige tussenstand, toen het nog ruim € 20 miljoen was. Maar omdat het deel Centrum wordt afgesloten (boekwaarde € 16,3 miljoen negatief) wordt dat ten laste gebracht van de getroffen voorziening van Inverdan. De resterende voorziening voor grondexploitatie wordt dan – € 3,9 miljoen.

Het totaal aantal geplande woningen stijgt van 1.947 naar 2.033, vooral een toename van jongerenappartementen in het voormalige stadskantoor. Het aandeel sociale woningbouw stijgt daardoor van 30 naar 35%.

Op het Noordschebos komen woningen en winkels – zie kaartje hieronder.

Noordschebos

Voor de locaties Cypres en Letterhout zijn afspraken gemaakt met een belegger die graag op deze locaties vrije sector huurwoningen wil realiseren.

cypres

 

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *