Is Hembrugterrein echt verkocht? (en zo ja… aan wie)

Op 8 januari van dit jaar meldde het Rijksvastgoedbedrijf dat het Hembrugterrein voor € 41 miljoen verkocht was. Koper was ABC Planontwikkeling die het hoogste bod uitbracht.

GroenLinks heeft de gemeente Zaanstad deze week vragen gesteld over de verkoop die inmiddels drie maanden geleden werd aangekondigd: “Klopt het dat de verkoop van het Hembrugterrein aan ABC Planontwikkeling nog niet daadwerkelijk heeft plaatsgevonden?”

Paul Laport van GroenLinks wil weten (als de verkoop inderdaad nog niet is afgerond) wanneer de verkoop dan echt plaats zal vinden. Ook wil Laport weten of het klopt “dat er mogelijk een joint venture wordt/is opgericht (waar ABC Planontwikkeling deel van uitmaakt) die het Hembrugterrein wil aankopen (in plaats van ABC)?”

Laport vraag of dat wel is toegestaan, volgens de biedingsprocedure waren er namelijk zes partijen die geboden hadden, en ABC – niet een joint venture – kwam daar als beste uit.

ABC heeft bij de gemeente al een plan gepresenteerd over de inrichting. GroenLinks wil weten of dat plan nog steeds wordt wordt uitgevoerd, ook als er een andere koper is.

Deel dit artikel:

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *