Is veiligheid op station Krommenie een taak van burgers?

Toen burgemeester Faber twee jaar geleden startte aan haar tweede ZNSTD-termijn, vertelde ze dat ze zich hard gaat maken voor een ‘accentverschuiving’ van ‘zorgen voor’ naar ‘zorgen dat’.

Participatie
Tussen de regels door betekende dat, dat er meer gevraagd zou worden van de burgers: de participatiemaatschappij. Eén van haar burgers heeft ‘participatie’ in zijn bloed.

Martin Kreekel
Hoewel Kreekel, uitbater van de koffiezaak op station Krommenie, als ondernemer tegenslag na tegenslag na tegenslag heeft, houdt hij vertrouwen in een goed afloop. Hij houdt niet alleen vertrouwen, hij is bereid zijn mouwen op te stropen.

Oproep
Vandaag plaatste hij deze oproep op Facebook:

“Drie maanden geleden werden mijn ruiten ingegooid. Dankzij de hulp van mijn camera’s het publiek, de politie en de recherche hebben we een verdachte kunnen overdragen aan het OM.
 Tot nu toe helaas nog steeds niets van hun mogen vernemen ….. hoe lang moet je wachten tot je eindelijk zoiets ellendige af kunt sluiten?

De laatste tijd helaas weer wat geweldsincidenten op het station waarvan zaterdag heel vroeg wel het dieptepunt.
Graag zou ik meer camera’s en detectielampen installeren vooral ook bij fietsenstallingen, heb daarvoor echter niet de financiële middelen.
 Dat terrein valt niet onder de verantwoordelijkheid van de NS, maar onder de gemeente.
 Als iemand weet hoe ik die gesponsord zou kunnen krijgen dan hou ik me van harte aanbevolen.”

Camera’s
Martin is bereid om te reageren als er via de camera’s of bewegingsmelders actie moet worden ondernomen. Maar wij vragen ons af of dit wel echt is wat onze burgemeester bedoelde toen ze het had over ‘Van zorgen voor naar zorgen dat.’

Deel dit artikel:

Een reactie

  • bertus

    Het halve centrum van Zaandam hangt vol met camera’s, het station Zaandam, is voorzien van camera’s dus waarom niet wat opvallende camera’s op het station krommenie-assendelft en daarbij ook het winkelcentrum maar volhangen. Privacy? Dat hebben we in Nederland al lang niet meer. Die paar camera’s die er nu hangen zijn puur gericht om het vandalisme aan de liften te voorkomen. Nu nog wat om de veiligheid van de gebruikers te verhogen.

    Wat nog het meest opvallende is, dat alles wat nu gebeurt rondom het station tijdens de inspraakavonden t.b.v. de bouw van dit gedrocht werden besproken door de omwonenden en gebruikers van het station.

    Waar camera’s hangen wordt minder of niet gekloot. Dus gemeente Zaanstad actie kan geen kwaad voordat die hoek van de Zaanstreek een soort van verlengstuk wordt van de Bijlmer.

    Met alle respect, Dit is geen taak voor Martin, de openbare veiligheid is een taak van de overheid en deze verzaakt in deze ernstig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *