Ismail Ilgun wordt vandaag verhoord

Poelenburg-vlogger Ismail Ilgun vlogt nog wel, maar de lol is er een beetje af.

Het straatverbod belet hem in z’n eigen wijk de buurt van de Vomar te filmen, hij is vandaag op het politiebureau uitgenodigd voor verhoor over “belediging en bedreiging”, hij moet zijn filmpjes “laten checken voordat het online komt” en hij wordt ook nog eens door YouTube tegengewerkt.

Bij zijn laatste Hoodvlog, #36: “Mee Met Boef Naar Belgie, Molenwijk Met Appa” is Ismail uitgeweken naar Molenwijk. Kennelijk het gevolg van het gebiedsverbod. In de vorige vlog filmde hij de Vomar alleen van grote afstand.

Schepte hij vroeger op hoeveel geld hij verdiende, nu zijn de hashtags #KeenKeldWelHonger en #KeenKeld. Op zijn Facebookpagina meldt dat YouTube probeert hem “zo min mogelijk inkomen te laten generen.”

Youtube zet mijn videos niet meer bij aanbevolen op de voorpagina en me videos komen niet bij de eerste pagina, ben deze bullshit wel een beetje zat…

De laatste film was aan het eind van de avond ook nog maar 5000 keer bekeken, een laagte-record. Maar dat is nog niet alles:

moet morgen ook voorkomen wegens belediging en bedreiging wat nooit is gebeurd

Ismail moet echter vandaag niet voorkomen, het OM laat weten dat het onderzoek nog loopt en dat hij vandaag door de politie is uitgenodigd voor verhoor.

Censuur?
Hij voegt er ook nog een curieuze passage aan toe:

ik ben gewoon een jonge van 19 met een camera laat mij met rust, vind dit gedoe wel jammer kan niet eens comfortable me vlogs maken moet het zelfs laten checken voordat het online komt. Valt niet veel aan te doen he je kan niet winnen van de overheid..

Moet Ismail zijn vlogs ter goedkeuring voorleggen? Het zou een unicum zijn in Nederland. een woordvoerder van Zaanstad laat weten dat er met de gemeente zo’n afspraak niet is gemaakt. Wij belden met de Zaanse politie, de woordvoerder daar noemde het een zaak van het OM. Het OM wist van niks.

Tenslotte spreken we woordvoerder Mariska Cheret van Reclassering Nederland. Zij reageert:

‘Het vlog heeft een hoop gedoe gegeven. De reclassering heeft hem geadviseerd om zorgvuldig te zijn met wat hij toont, en het eerst te laten zien voordat hij plaatst.’

Hij hoeft dus het dus niet te laten zien aan iemand van de reclassering?

‘Nee, als hij dat denkt dan heeft hij dat verkeerd opgevat. Het is dus geen plicht om het eerst te laten zien.’

Volgens een door De Orkaan geraadpleegde mediajurist zou toestemming vooraf “preventieve censuur” zijn en dat is niet toegestaan, alleen op bevel van de rechter kan zoiets gebeuren.

Hier de hele hoodvlog #36.

 

Deel dit artikel:

9 reacties op Ismail Ilgun wordt vandaag verhoord

 1. TheMX schreef:

  Hij woont niet in poelenburg, maar in kogerveld. Hij mag dus wel in zijn “eigen” wijk filmen

 2. Ruben schreef:

  Vanwaar noemt hij Poelenburg dan ‘zijn wijk´?

 3. Broekjevol de 3e schreef:

  Ik snap dat het “lullig” is als hij maar moeilijk inkomsten genereerd met zijn filmpjes maar persoonlijk denk ik dat hij beter zich bezig kan houden met hoe wel fatsoenlijk geld kan verdienen.

  • Erik Esteie schreef:

   Is geld verdienen via het plaatsen van filmpjes op Youtube geen fatsoenlijke manier van geld verdienen?

   Ik denk dat behoorlijk wat andere vloggers daar heel anders over denken, sterker nog er zijn er een paar die er een behoorlijke boterham mee verdienen

   • Broekjevol de 3e schreef:

    Ja dat is zeker fatsoenlijk.
    Maar het vloggen zoals hij doet gaat niet lang geld opleveren en ik noem dat geen fatsoenlijke manier. Ik denk dat hij beter kan en beter zal moeten.
    Of hij dan verder moet gaan met filmpjes of niet laat ik in het midden.

 4. De Orkaan schreef:

  We zetten het nog duidelijker in de tekst, de Vomar is dus het “verboden” gebied.

 5. vaartje197 schreef:

  waarom moet dat hier verteld worden ? ik zou zeggen geen aandacht besteden aan dit schepsel,

 6. Erik Esteie schreef:

  Appa…, die ken ik nog van dit nummer

  https://www.youtube.com/watch?v=0NkMTXBKAWI

  Een klassieker

Hier vind je onze regels

Reageren? Ja, graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *