Ismail Ilgun en Juliette Rot bij Pauw (video)

Een peuk tegen een politieauto gooien, een karatetrap –snelle moeff- achter de rug van ’n juut, Boef is de vijand, het middelvingertje omhoog allemaal in Sandam, jeweetzelluf…

Het is de vlog, man.

Niks nieuws onder de zon in Ssandam, maar nieuws want de vlog blijkt populair, man.

Zo populair dat we eerst verplicht naar een KWF-Kankerbestrijding-advertentie moeten kijken voordat we door mogen tikken naar het echte werk…

Gisteravond bij Pauw vlogger Ismail Ilgun en Juliëtte Rot (DZ):

Dagblad Zaanstreek kwam met het nieuws over allochtone jongeren die overlast bezorgden in Poelenburg. Hun ‘successen’ vierden ze op YouTube.

Bagatelliseren is dodelijk, want de landelijke pers en zelfs Geert – Nederland wordt steeds onveiliger- Wilders heeft het grote probleem ontdekt. Hij ziet een vrij makkelijke oplossing: de jongeren (met de Nederlandse nationaliteit) moeten weg uit Nederland.

De Telegraaf voorzag de zaak van ‘context’ en ‘duiding’: “Tuig houdt Zaanse wijk in wurggreep” kopte de krant, en: “De politie staat machteloos tegenover een groep straatterroristen.”

Alle media togen naar Zaandam dat, dankzij de problemen met De Roos en de opening van de Zaanbajes, al lekker op de kaart stond. Hart van Nederland werd weggejaagd, RTL dook en bovenop. Ook Zaanstad zelf reageert officieel. En DZ’s Juliette Rot: zij gaat de boel duiden bij Pauw.

Om eerlijk te zijn –en dan zijn we even heel eerlijk- zijn wij meer benieuwd naar de duiding van vlogger Ismail Ilgun. Hij heeft bewezen over een talent te beschikken: hij weet kijkers te binden en brengt in beeld wat niet altijd zichtbaar is. Een talent dat benut zou kunnen worden?

pauw-rot-ismael

Faber heeft inmiddels maatregelen aangekondigd. Gemeente Zaanstad en de politie gaan het toezicht bij het winkelcentrum versterken. “Strafbare feiten heeft de politie nog niet kunnen constateren” aldus een bericht op RTVNH.

De jongeren zelf zijn zich van geen kwaad bewust:

Op 13 september is er tussen 18.00-20.00 in Buurtcentrum De Poelenburch een bijeenkomst over de problemen in de wijk.

Hier live wat er op Twitter over Poelenburg geschreven wordt.


Wat is eigenlijk de aanleiding? Dat is vooral dit filmpje: “YousToub Neemt Poelenburg Over!! – HoodVlog #21 Ismail Ilgun”

Alle video’s van Ismael zijn hier te zien.

Deel dit artikel:

32 reacties

 • Barend

  Nou nou, wat een talent heb die gozer zeg. Zag 1 filmpie vanmiddag waar een man op zijn fiets geschopt en geslagen werd! Gutgut, wat een talent heb ie zeg. Hij weet inderdaad mensen te binden; zodat ze in een groepje één iemand kunnen schoppen en slaan. Geweldig toch!

  • Henri

   Na 2 jaar thee drinken en een aantal vernielde en leeg geroofde buurthuizen verder wordt het tijd dat de politici wakker worden en tot actie overgaan.

   En maar klagen als Turk dat je niet aan een baan kan komen. Dit soort tuig ga je toch niet aannemen.

 • Mo

  Gewoon even met de kliklijn= Turkse consulaat bellen want dit zijn Gülenisten natuurlijk.

 • Broekjevol de 3e

  Arme jongens. Zo komen ze helemaal ten onrechte in een kwaad daglicht te staan.

 • Hans Kuyper

  Prima gedaan, Juliëtte en Ismail! Waardig en scherp, en oplossingsgericht. Van sommige mensen op dit forum mag ik het niet zeggen, maar dit is de Zaanse manier van doen. Goed om te zien.

  • De Orkaan

   Van ons mag het!

  • Broekjevol de 3e

   Prima gedaan? Ik vind het anders een bijzonder asociale manier van communiceren. Ze kunnen niet met commentaar omgaan, zooitje met zonnebril op, compleet negeren dat mensen zich onveilig voelen en alles wat er gebeurt goed lullen of een enkel incident noemen.
   Walgelijk gewoon.

   • Hans Kuyper

    Ismail had geen zonnebril op. Hij zat aan tafel met met mensen die (terecht) scherpe kritiek hadden, en had zijn vriendenclub op de tribune. Dat is een lastige positie waarin hij zich keurig staande hield. Een slimme jongen met wie goed te praten valt, zeker als dat niet op televisie gebeurt.

    • Peter

     Hou toch op Hans ! Uit Alle cometaren die jij schrijft maak ik al op dat jij een linkse knuffelaar bent… Deze man is te stom om te poepen niks intelligents aan, als je deze jongens slim vind ben je zelf niet helemaal lekker! Crimineel gedrag , laag bij de grond .. Laat ze wat nuttigs gaan doen met hun tijd in plaats van vervelend zijn!

     Deze mensen moeten verwijderd worden uit de maatschappij voor zolang mogelijk!

     • Rogier

      Ik vind dat mensen die andere mensen uit de maatschappij weren,uit de maatschappij moeten worden geweerd.

     • Broekjevol de 3e

      Keurig staande hield? Heb je ook zijn houding gezien naar de anderen aan tafel?
      Het spijt mij echt maar ik vind het ongelooflijk hoe dit gedrag recht geluld wordt. Gedrag wat niemand accepteert van kinderen maar bij volwassenen in ene normaal gevonden wordt. En dan niemand je het “keurig staande hield.”
      Een schande. Het zou je kind maar wezen.

     • Merel Kan

      Ook ik zie slimme jongens, al hadden accessoires als zonnebrillen (en bellen in de neus) wat mij betreft achterwege kunnen blijven.
      Haki -na het zien van het filmpje-tegen Pauw: ‘Sorry, maar wat u doet is precies hetzelfde wat RTL en SBS6 doen. U heeft een compilatie gemaakt (van 30 vlogs) van beelden en u zet er een bepaald liedje bij. Dat is heel sensationeel.’
      Pauw geeft toe dat ze de meest sensationele beelden achter elkaar hebben gezet en vindt dat zelf volkomen logisch.
      Rot beweert dat er mensen van hun fiets worden getrokken. Een van de bril-jongens zegt dat hij niet snapt dat er in meervoud wordt gesproken, want het is één keer voorgekomen. Pauw vindt dat ‘wijsneuserig’.
      Als ‘straatterroristen’ worden ze in een hoek gezet als het grote probleem, terwijl het bereik van het vlog onderdeel kan zijn van een oplossing. Ilgun leek (lijkt?) daar voor open te staan.

 • Ruud

  Filmpjes van de “straathyena’s (ernstig vandaliserende roomblanke jongeren van goede komaf)
  Werden gewoon voor kennisgeving aangenomen en men leefde weer vrolijk verder
  Zo wordt het meten met verschillende maten wel heel erg doorzichtig.

  Let wel, beide keur ik ten zeerste af..

 • EX "HIJ IS FIJN"-WERKNEMER

  Met dergelijk walgelijk gedrag verdien je geen buurthuis. Eerst overlast stoppen en dan pas praten over buurthuis. Maar strenge voorwaarden stellen voor buurthuis: geen alcohol, geen drugs en geen overlast.
  Bij overtreding van voorwaarden direct harde sancties stellen en zo nodig de boel weer sluiten
  Stopt dit tuig niet zelf met overlast, dan de ME inzetten en de boel keer op keer leeg vegen tot het wel stopt.

  • Willemsen

   Aan de overkant staat toch een gigantisch groot buurthuis met twee minaretten en een koepel. Daar moet toch iets te regelen zijn voor die godsvrezende jongeren?

  • monique

   Een buurthuis kan een hele goede oplossing zijn.Als ze van de straat zijn keert de rust ook weer terug.Extra politie inzetten kost ook handenvol geld en ruit de boel alleen maar op.Er is altijd wel een lege ruimte die niet gebruikt wordt en een jeugdwerker die een stage adres nodig heeft.Ook zou het geen kwaad kunnen om ze in een opleiding of aan een baan te helpen.

 • Berry van Adrichem

  Ze hebben een zonnebril op omdat ze naar eigen zeggen geen emoties willen tonen; zitten vast achter hun donkere glazen te janken omdat ze geen buurthuis hebben. Weet trouwens nog wel een leuk buurthuis in de omgeving van Westzaan, die is deze week door onze koning en burgemeester geopend. Kunnen ze daar niet hun intrek nemen?

 • Dirk

  Wat een zielige gasten zeg ha ha ha ha, sorry maar ze hebben geen NORMEN EN WAARDEN meegekregen. Over 20 jaar zeggen ze tegen hun kinderen “Wij zaten bij Pauw in de uitzending omdat wij lekker stoer (zonnenbril en petje haha)en asociaal waren.(en waarschijnlijk nog steeds zijn)
  Wat een jankerds zeg “wij willen een buurthuis zo niet gaan we ons asociaal gedragen, dit getuigt toch van zeer kinderlijk gedrag. hahahaha.
  kan er nog niet over uit WAT EEN TRIESTE GASTEN, MIJN HOND HEEFT NOG MEER FATSOEN, AANPAKKEN DIE GASTEN

 • Roland

  Geen discussie over mogelijk !!!! Direct het land uitzetten op eigen kosten !!!
  wie denken die imbicielen wel niet dat ze zijn.
  Het wordt hoog tijd dat de nederlandse overheid is maatregelen treft tegen dit soort gedrag. Dit moet je in Turkije of Marokko flikken, dan ligt of je kop eraf of je wordt voor jaren opgesloten.
  We ermee en zo snel mogelijk het land uit.

  En de politie hier in nederland moeten ze ook maar is in een nieuw jasje gaan steken. Triest dat wij hier ons belastinggeld aan uitgeven !

  Nederland is sinds de komst van immigranten totaal naar de klote gegaan, en zo simpel ligt het !!!!

 • karin

  Buurthuis poelenburg staat er nog steeds. Toegankelijk voor iedere bewoner.

 • Ger

  Beschamend.

  Wat mij verbaast is dat er uit de ” Nederlands Turkse” samenleving geen tegengeluid komt.
  Er js toch zeker in Zaandam , een grote groep mensen van deze komaf die prima geïntrigeerd in onze stad wonen. Die wellicht nog Hollandser zijn als menig autochtoon.
  Ook zij worden bovenal beledigd door deze stumpers.

  Schrijnend is ook te zien hoe onze ” vlogger” , als een rattenvanger van Hamelen, de lokale jeugd op sleeptouw neemt en zogenaamd positief beïnvloed.

  Respect voor het raadslid , die zonder zonnebril, in een kansloze discussie gaat met deze primitieven.

  Aanpakken graag, sociale dienstplicht ofzo.

  • Corine Gorter

   Beste Ger,
   Ik heb een antwoord voor u uit Arabisch-Nederlandse hoek. Ook in een land als Egypte heeft men de handen vol aan overlast door jongeren. Vaak zijn ze nogal werkschuw en soms beschikken ze over automatische geweren. Het lijkt me voor de hand liggen dat politie, ME en leger in Egypte over meer middelen beschikken om tegen overlast veroorzakende jongeren op te treden. Daar word je bijvoorbeeld in elkaar geslagen. Blijf je overlast veroorzaken dan verdwijn je voor een paar jaar in de gevangenis. Een ander soort gevangenis dan wij hier kennen. Kortom: men heeft de mogelijkheid om harder op te treden. Dat zie ik hier nog niet gebeuren. Voordat zoiets hier mogelijk is zijn eerst meerdere wetswijzigingen nodig. Het ljkt me al een hele stap vooruit wanneer eindelijk gesproken mag worden over overlast, dit benoemd mag worden en niet langer gebagatelliseerd. Er is hier teveel ruimte je te misdragen. Of mogen wij allemaal dansen bovenop politieauto’s?

 • Monique

  Buurthuis hebben ze toen der tijd zelf verpest.
  En de Moskee volgens mij groot genoeg.
  Maar denk niet dat ze hun eigen jeugd daar willen hebben !!!!!!
  Deze komen ook totaal niet in het verhaal voor. Toch raar.

 • Julian

  Wat een zielig mannetje zeg, geen goed voorbeeld voor jongeren hard aanpakken deze gozer!

 • Piet Vinken

  Waren alle terroristen maar zo dom als deze jongens, dan hadden we ze zo te pakken om in een buurthuis op water op brood te zetten

 • De Orkaan

  Nog even voor de duidelijkheid: alle meningen zijn welkom.
  Maar we hebben een aantal reacties geweigerd omdat er in gescholden wordt (soms in KAPITALEN met veel !!!!!!!!).

 • Broekjevol de 3e

  Ook ik zie slimme jongens Merel. Slim genoeg om te weten waar ze mee weg kunnen komen. Ongelooflijk hoe dat gedrag door sommige mensen wordt goed gepraat terwijl andere meningen soms met de grond gelijk gemaakt worden. Alsof je het normaal zou vinden als dit soort gedrag in je eigen directe omgeving plaats zou vinden.

  • Merel Kan

   Iemand die zichzelf toont als ‘Broekjevol’ gaat het hebben over normaal gedrag?

   • Broekjevol de 3e

    Sterke reactie Merel. Heel inhoudelijk. Ik was bijna vergeten dat jij het blijkbaar belangrijker vindt wie wat zegt dan wat er gezegd wordt.
    Bang dat het niet om de persoon gaat maar om de discussie?
    Maar vooruit, laat ik niet moeilijk doen. Staat een nickname als de mijne dan gelijk voor slecht gedrag? Want ik heb mensen daarmee beledigt? Geïntimideerd? Bedreigt? Of van een fiets afgetrokken? Op een politie auto gestaan?

 • Barend

  Allereerst een compliment richting Corine Gorter. Ik heb haar eerder uitspraken zien doen waarbij ze als ervaringsdeskundige dingen zegt zoals ze zijn. Daar zat meer gezond verstand achter en bagataliseerd ze niets. Als voorzitster van een 2e wereldoorlogs-monumenten stichting, stel ik voor dat Merel één keer in de week deze jongens gaat opzoeken om met ze te praten én daarbij met deze jongens al de monumenten in de zaanstreek gaat bezoeken. Daar zou Ismail dan ook over kunnen bloggen en zijn mening geven over de holocaust. Een andere dag in de week gaat Hans Kuyper thee drinken met ze en in gesprek. Dan zit er nog een ROSA-man die werkt bij het DB zaanstreek-waterland die dan ook één dag in de week met deze jongens gaat praten. Als laatste komt Piet Bakker die zich in het verleden enorm druk kon maken (en terecht) om de opgeblazen hondenpoepbakken in zijn buurt gedaan door autochtone jeugd rond oudjaarstijd. Piet kan als media professor Ismail nog bijsturen en tips geven als het om vloggen gaat. Zou het niet geweldig zijn als dit dan een enorm succes gaat worden? Zowel voor de samenleving als voor jongens als Ismail?
  (Ik zie de tweets gedaan door lady cinderella, bij Pauw sprak ze o.a. over vuurwapens die er in het voormalig buurthuis getoond werden! En dat heb ik ook uit andere berichtgeving gelezen. Jammer is dat lady cinderella om haar tweets afgeserveerd word, en het feit dat er vuurwapens aanwezig zijn daarbij vergeten word. Dat baart mij zorgen.). En Hans, start een artikel hier op de orkaan of en hoe je trots mag zijn als Zaankanter en of dé Zaankanter (nog) bestaat. Ook ik ben niet te oud om te leren, en mijn mening kan wijzigen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *