‘Ja ik wil’ in Wormer… wie?

Wie gaf elkaar het JA-woord in Wormer? En wie liet zich daarna fotograferen onder het ‘poortje’ van het historische gemeentehuis aan de Dorpsstraat 350?

Het Historisch Genootschap Wormer zoekt deze foto’s. Ze moeten van 1997 of eerder zijn, want tot dat jaar werd er getrouwd in het raadhuis aan de Dorpsstraat.

Het pand is sindsdien een ‘gewoon’ woonhuis en wordt bewoond en in stand gehouden door de familie Zwart. Tijdens de Open Monumentendag op 14 september 2019 wil het Historisch Genootschap op nr. 350 trouwfoto’s exposeren die daar gemaakt zijn.

Het Historisch Genootschap vraagt aan iedereen die met plezier terugdenkt aan hun trouwdag hier, een trouwfoto in te leveren die destijds in het raadhuis is genomen. Deze foto’s zullen op 14 september daar worden geëxposeerd.

Maar dat is niet alles! De familie Zwart zorgt ervoor dat u op precies dezelfde plek opnieuw een foto kan maken!

Wie hier aan mee wil werken wordt gevraagd de trouwfoto in de bus te doen bij het Historisch Genootschap, Dorpsstraat 127b, 1531HC Wormer (of op de post te doen). Zorg dat adresgegevens, e-mailadres en namen van het bruidspaar en de trouwdatum duidelijk worden vermeld.

De foto’s worden door het Historisch Genootschap gedigitaliseerd en na afloop van de expositie weer teruggestuurd.

Vragen mailen naar historischgenootschapwormer@gmail.com of per post naar bovengenoemde adres bij de Beschuitstoren.

Co van Gelder en Magda Klos, 11 juni 1981. Bron: collectie fam. Klos

Deel dit artikel:

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *