Jaap Oud (Wormer, PvdA, Groen Geel, de Bark, OVO) overleden

Op 4 augustus is op 80-jarige leeftijd Jaap Oud uit Wormer overleden. Na een periode als leraar bij verschillende scholen, was hij 17 jaar lang directeur van Mavoschool de Bark in Zaandam.

Na zijn terugtreden als directeur was hij enkele jaren voorzitter van OVO, de bestuurscommissie voor het openbaar voortgezet onderwijs in Zaanstad.

De grootste bekendheid genoot Jaap Oud echter als korfballer. Na zijn actieve spelersloopbaan bij Groen Geel werd hij scheidsrechter en vervolgens bestuurder. Hij was jarenlang vice-voorzitter van het Koninklijk Nederlands Korfbalverbond en actief binnen de International Korfball Federation. Hij trad daarbij veelvuldig op als jurylid bij internationale korfbalwedstrijden. De laatste jaren zette hij zich weer in voor zijn eigen club Groen Geel.

Eind 60-er, begin 70-er jaren was Oud actief als raadslid namens de PvdA en betrokken bij het feit dat Wormer destijds geen onderdeel van de nieuwe gemeente Zaanstad werd.

Jaap Oud is voor zijn inzet voor de korfbalsport onder andere benoemd als Erelid van het Koninklijke Nederlandse Korfbal Verbond en voor zijn totale maatschappelijke verdiensten benoemd als Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Deze ‘in memoriam’ werd ons toegezonden door Eduard Pieter Oud.

Op woensdag 9 augustus van 19.30 uur tot 21.00 uur is er gelegenheid te nemen en de familie te controleren in uitvaartcentrum Bennis in Wormer. Jaap wordt gecremeerd in Westerveld (Driehuis) op donderdag 10 augustus om 15.00 uur.

Deel dit artikel:

4 reacties

 • JanN

  Ik vond Jaap Oud een goede en fijne onderwijzer. Ik heb eind jaren zestig een drietal jaren les van hem gehad en heb er zeker goede herinneringen aan.

  Condoleances aan de familie en vrienden

 • Gert Jan Negrijn

  Ik heb het voorrecht gehad om les van hem te hebben gehad. Meneer Oud was voor mij meer als een leraar en heeft mij, en velen anderen, geholpen om onze weg te vinden.
  Zijn mavo De Bark was een geweldige school met een geweldig team.
  ik denk hier met warme gevoelens aan terug.

  Mijn condolleances aan de familie en vrienden.

  Gert Jan Negrijn, Zaandam.

 • martine clausen

  Dag Meneer Oud,

  Helaas kon ik niet op uw begrafenis komen vanwege ziekte thuis. Ik heb de mooiste tijd van mijn leven gehad op de Bark. Het is mede dankzij U dat het zo een fijne school was.
  Ik heb zoveel herinneringen aan U, herinneringen die een glimlach oproepen. Zo weet ik nog een keer na een zeer geslaagde klassenavond dat u aan het zorgen was dat de school dicht kon. Op een gegeven moment zag u mij alweer lopen en riep u een beetje wanhopig uit: ‘Ga je nu alsjeblieft naar huis!’ Zo moeilijk was het om ons uit de Bark weg te krijgen. Toen we eenmaal naar een andere school toe waren kwam u mij en een vriendin een keertje tegen op een avond in de Bark. Verbaasd vroeg u zich af wat wij daar deden. Slinks hadden we een baantje bij een schoonmaakbedrijf aangenomen, we zaten dan wel op het Zaanlands inmiddels, maar we hadden heimwee naar de Bark. Helaas staakte u een stokje voor dit schoonmaakbaantje. Maar wat hebben we veel meegemaakt samen.

  Dank u wel lieve Meneer Oud.

  Veel sterkte aan de familie en vrienden,

  Martine Clausen-Stolk

 • Luukhoekstra

  Mooi Martine.
  Ik mis Jaap ook. Vele ervaringen, waarbij hij de leerling altijd voorop stelde.
  Luuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *