Jaarkalender HGC te koop op braderie Krommenie

De jaarlijkse kalender van het Historisch Genootschap Crommenie (HGC) is vanaf zaterdag te koop bij de stand van HGC op de braderie, die in het centrum van Krommenie plaatsvindt. De kalender kost bij HGC 11 euro.

Eerlijk is eerlijk, normaal gesproken geen nieuws om er een apart berichtje van te maken, ware het niet dat deze prachtige foto op het voorblad staat: een vogelhuis in het Agatepark in ongeveer 1950. En wat voor een huis!

Bij het gemeentearchief lezen we dat het vogelhuis in de crisisjaren werd gebouwd door werkloze timmerlieden.

De jaarkalender 2024 is vanaf maandag 25 september ook te koop bij boekhandel Stumpel in Krommenie. Naast de kalender is ook het septembernummer van het HGC weer verkrijgbaar bij het kantoor van het historisch genootschap aan de Vlusch of bij boekhandel Stumpel. Daarin “een keur aan verhalen zoals de buurtwinkel van Barend Kramer (later kapper Nico Mors) aan de Populierenlaan en de Rapide aan Noordervaartdijk. Losse nummers van de Kroniek kosten 5 euro.”

De najaarsbraderie in het centrum van Krommenie van winkeliersvereniging DOKA heeft meer dan 150 kramen. De braderie begint om 10:00 uur en duurt tot 17:00 uur.

Deel dit artikel:

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *