Jaarwisseling 2015/2016: bijna verdubbeling ambulanceritten

Ondanks een toename van mishandelingen/bedreigingen (25%) en het aantal ambulanceritten (49%), spreekt de politieregio Noord-Holland van een relatief rustige jaarwisseling.

Dat ‘rustige’ beeld kan komen doordat het aantal incidenten is afgenomen met 25%. Dit kwam voornamelijk door een halvering van het aantal vuurwerkincidenten.

 De brandweer is, net als vorige jaar, voor 39 incidenten gealarmeerd. Er zijn 92 ambulanceritten geweest (53 vorig jaar).

 Uit het persbericht dat wij ontvingen:
Ook dit jaar lag het zwaartepunt bij de brandweer in Zaanstreek-Waterland op het bestrijden van container-, afval- en buitenbranden. Er waren vijf woningbranden waarvan er 1 is opgeschaald naar middelbrand.

Woningbrand Purmerend
Op de Siouxstraat in Purmerend woedde een uitslaande brand. De brand ontstond in een schutting en breidde zich uit naar een woning, die ontruimd werd.

 Vechtpartij
 Zaandam raakte op 31 december rond 22.30 uur een groep jongens slaags op de Burcht in Zaandam. Eén jongen werd hierbij in zijn buik gestoken en naar het ziekenhuis vervoerd. Vijf personen zijn aangehouden.

Vuurwerkslachtoffer
 Even na tweeën raakte een jongen op de Heijermansstraat in Zaandam door het afsteken van vuurwerk gewond aan zijn hand en arm. Hij verloor zijn bewustzijn en werd per ambulance naar het VU vervoerd.

Agressie tegen hulpverleners

Op verschillende plaatsen in Noord Holland zijn politiemedewerkers tijdens hun werk door omstanders belaagd. In Purmerend rukte de brandweer uit voor een schoorsteenbrand en werden brandweercollega’s bij de inzet gehinderd door omstanders. De politie kwam hiervoor ter plaatse. Er is geen sprake geweest van agressie tegen ambulancehulpverleners.

Overzicht ambulancediensten en brandweer

Deel dit artikel:

Een reactie

 • sandro

  De leugen regeert
  De terreur van de leugenachtige en ondeskundige berichtgeving in de media

  Er komen enorme logistieke problemen wanneer de periode dat consumentenvuurwerk mag worden gekocht, wordt ingekort. Haastige spoed is zelden goed, maar helemaal met brandbare en explosieve stoffen. Dat is vragen om ongelukken zodat vuurwerk straks volledig wordt afgeschaft. De handel wordt gedwongen 24 uur per dag beschikbaar te zijn.

  Het vuurwerk wordt ook niet gevaarlijker, maar er is altijd wel een idioot die gekke dingen doet. Dat soort moet je individueel hard aanpakken. Toen de rechter dat niet deed, ging de burgemeester van Hilversum duizenden onschuldige burgers collectief straffen door vuurwerk te verbieden. Dat zijn toch nazi-praktijken? Broertjes heeft het burgemeesterschap te danken aan het feit dat hij niet alle vuiligheid van wijlen prins Bernhard heeft gepubliceerd als oud-Volkskrant redacteur. Zoiets noem je een vorm van chantage. Een strafbaar feit waarbij onder bedreiging met smaad, smaadschrift of openbaring van een geheim een slachtoffer wordt gedwongen de ander ervan te laten profiteren.

  broertjes geen vuurwerk in hilversumHet is ook volstrekt onjuist om vuurwerk te vergelijken met militaire fragmentatiebommen. Wanneer je dat met opzet doet om de politieke discussie op een oneigenlijke manier te beïnvloeden en de maatschappij te verontrusten, dan ben je politiek heel verrot en corrupt.

  In de meeste verstandige landen is het juist andersom en is de verkoop zelfs het hele jaar door, ook al is er maar één afsteek dag. Daar is ook nauwelijks gevaar of overlast door de gespreide distributie, controle en handhaving. De druk en sensatie van het moment zijn weggenomen, daar hoef je geen raketgeleerde voor te zijn om dat te begrijpen.
  Stel: je krijgt bij een benzinetankstation 3 minuten de tijd om je tank vol te gooien; de daarop volgende keer is dat nog maar 2 minuten en daarna slechts 1 minuut. Met de bevoorrading idem dito: zou dat de rust, orde en veiligheid ten goede komen?

  We zijn een volk van slappe watjes met domme bestuurders, corrupte politici en alleen in woekerwinst geïnteresseerde handelaren. Die graag aan de knoppen draaien maar niet weten wat voor chaos en rampspoed ze aanrichten.
  We verkwanselen ons cultureel erfgoed, waaronder 600 jaar sinterklaasviering (klik hier) en 400 jaar vuurwerk afsteken. De feestelijkheden zijn door de commercie misbruikt, inclusief 1700 jaar Kerstmis, en de overheid poept en piest daar nog even flink overheen zodat de lont voorgoed uit gaat.

  zwarte klaas witte pietIs het niet rondom het Sinterklaasfeest dat de Zwarte Piet opeens niet meer deugt (klik hier), eind december komt het terugkerende intolerante gezeur dat de rust wordt verstoord met de knal van een vroegtijdig rotje.
  De Partij van de Arbeid wil Zwarte Piet en vuurwerk verbieden: buskruit is ook zwart. Weinig mensen zijn in politiek geïnteresseerd, maar de politiek bemoeit zich wel met de afschaffing van duizend jaar Nederlandse cultuur en tradities.

  Veel kinderen groeien op zonder echte vader: zaadbanken voor bommoeders maken mannen overbodig. De import zedenvluchteling als oppas van het Nederlandse homopedoseksuele knuffelparadijs Demmink en Opstelten (klik hier). Is Opstelten ook van het pedofielen netwerk, net als Rob Oudkerk die gemeentelijk directeur voor de nieuwe zorgtaken en sociale zaken werd in Amstelveen? link> http://pyrotechniekenvuurwerk.blogspot.nl/2015/06/de-leugen-regeert.html

Reageren? Ja, graag! Houd je aan onze regels

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *