Jack Woestenberg: nóg een Gouden Greep!

Gisteren maakten we ons er bij Pim Beudeker die de Gouden Greep ontving wat makkelijk vanaf. Vandaag viel er weer een bijzondere smaakmaker in de Gouden Greep en we besloten er wat tijd in te steken. 

Maar pffff…. Aan de activiteitenlijst van J.G. Woestenberg (Jack) komt geen eind, dus we hadden liever weer een persberichtje 1:1 geplaatst!

Jack Woestenberg kennen wij als oog, oren, neus, creatief brein en pen van het dorp achter de ophaalbrug. Als Jack het niet weet, dan is het niet gebeurd. Het is een opvallende verschijning. Hij houdt van de spotlichten, maar richt het licht ook graag op anderen. 

Goed, even een overzichtje van zaken waar hij zich vrijwillig hard voor maakt. Riemen vast:

Jack is/was secretaris van de JeugdSoos Speeltuinvereniging, hij was Verkeerspiet bij de jaarlijkse intocht, organiseerde de intocht en is schrijver, producent en regisseur bij verschillende (toneel)producties in het dorp. Is presentator bij diverse evenementen, zet zich in voor homo-emancipatiebeleid in het dorp, richtte Radio9 op, was daar voorzitter/presentator/technicus/redactie-medewerker/redacteur programmablad, is lid van het 4-5 mei-comité Oostzaan, zat in de organisatie van Allerzielen, is lid van het Veteranencomité, maakte de musical Claes Compaan en meer en meer en meer en meer… 

Het geinige is dat hij als redacteur van regiokrant Kompas als geen ander kan schrijven over inwoners die lintjes of Gouden Grepen ontvangen. We hadden hem dus moeten vragen om zelf een stukje te maken… 

Hoe dan ook, het dorp is sindvandaag nog een gouden Gouden Greper rijker. Een verrassing was het niet voor hem. Op de vraag of hij iets doorhad luidde het antwoord: 

‘Wat denk jij nou? Ik ben journalist!’ 

Op de foto boven (gemaakt door Nadia van Ingen), speldt Jack’s man Bonno de Greep op.

Deel dit artikel:

2 reacties

  • Menno de Haas

    Gefeliciteerd Jack. Ik herinner me nog de vergaderingen van de jeugdsoos in het ouderlijk huis van Jack, ik meen op de dr. Boomstraat, samen met Joop Hollebeek enog een vierde waar me de naam van ontschoten is. Het organisatietalent zat al vroeg in je bloed. Vele mooie activiteiten georganiseerd, maar de disco op de vrijdagavond staat in m’n geheugen gegrift.

    • Jack Woestenberg-van Dalen

      Dankjewel Menno, je hebt een goed geheugen en bij het zien van je naam maakte mijn hart een sprongetje. Dat is toch jaren geleden dat we iets van elkaar gehoord hebben en ja, ik herinner me ook jou als een bikkel van het eerste uur. Dat is ondertussen ruim 40 jaar geleden…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *