Jacob Visterrein het red light district van Zaanstad?

Het zakelijke succes van de Amsterdamse ondernemer Jos Kannegieter is gebaseerd op “het enige principe dat ik heb: één plus één is bingo”.

Daarom is hij overtuigd van het succes van zijn plannen om van het Jacob Visterrein het red light district van Zaanstad te maken.

In november werd nog gesproken van ‘een herberg’ waar bezoekers “wellicht zelfs de nacht kunnen doorbrengen.”

Kannegieter telt af op zijn vingers:

“Eén: we hebben de Metropool Groot Amsterdam. Twee: Amsterdam heeft een rosse buurt waar je zo langzamerhand een nummertje moet trekken om aan de beurt te komen. Drie: Zaanstad wil meer toeristen en spreiding over meer attracties. Vier: Zaanstad heeft geen rosse buurt. Vijf: Zaanstad: wil wel een keer klaarkomen met dat Jacob Visterrein. Dat is minstens bingo in kwadraat. Dus….”

Dus heeft hij een architect een ontwerp laten maken voor een Zaans buurtje dat qua uitstraling naadloos aansluit op het beeld van de Zaanse Schans.

“Typische Zaanse huisje, leuke geveltjes met hier en daar een ondeugende makelaar op het dak. Een harmonische combinatie van Zaans Groen en Amsterdams Rood achter de ramen. En waarschijnlijk met een Rode Molen. Het gaat misschien wat ver, maar ik sta open voor dames in aangepaste Volendammer klederdracht. Zo’n Volendams setje kun je dan als souvenir meenemen voor moeder de vrouw of je vriendin.”

De lust in uw leven
De naam en de slogan heeft Kannegieter ook al: het Gaandewerk, voor de lust in uw leven. Denkt Kannegieter echt dat toeristen die in een straf tempo de Zaanse Schans moeten doen de tijd hebben om naar het Jacob Visterrein te gaan? Hij grijnst:

“Je hebt toch weleens van vluggertjes gehoord? Er komen natuurlijk mannen uitsluitend voor de dames. Die krijgen dan bij vertrek een gelikte folder mee met leuke tips. Pak onderweg eens een molentje mee, maak een rondvaart om weer op adem te komen of eet een pannenkoek om de eiwitspiegel weer in balans te krijgen. Wij weten uit een rijke ervaring dat een goed resultaat van twee kanten moet komen.”

Het Jacob Visterrein is zo langzamerhand een omstreden locatie in Zaanstad. Is hij niet bang dat zijn plannen op grote weerstand stuiten?

“Onze business is gebaseerd op het juiste gebruik van weerstand. Daar weet ik alles van. Het is heel simpel. Wij geven aan het Jacob Visterrein weer een industriële bestemming. Die had het ooit en die krijgt het weer. Ik zeg maar zo: wat wij doen is origineel handwerk met een industriële aanpak en zo oud dat het meer dan erfgoed is.”

Deel dit artikel:

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *