Jan Bos verlaat Bertrand Russell College na 40 jaar

Rector Jan Bos verlaat het Bertrand Russell College in Krommenie. De 16e oktober is zijn laatste werkdag, maar op 1 augustus wil de school al een nieuwe rector hebben.

Jan Bos begon in 1975 als biologieleraar, tijdens het laatste jaar van zijn studie. In 1983 werd hij conrector van de onderbouw.

JanBosIn 1998 stapten rector Cor van der Kolk en Ronald Klein over van het Bertrand Russell College naar OVO Zaanstad om die organisatie te leiden. Vanaf dat moment heeft Bos, samen met de conrector bovenbouw René Jonkman de school geleid.

Rond 2005 kwam er een nieuwe managementstructuur waarbij Bos formeel eindverantwoordelijk werd als vestigingsdirecteur. In 2014 werd hij ‘Rector’ – dus pas een jaartje geleden… maar wel 40 jaar in dienst.

Via via begreep De Orkaan dat er op school al voorbereidingen getroffen worden om het afscheid niet ongemerkt voorbij te laten gaan.

T/m 9 maart kan er gesolliciteerd worden.

Foto van de BRC-site.

UPDATE: deze week (15 oktober 2015) nam Bos afscheid. Hieronder een tweet en een link naar het verslag van het afscheid van Dagblad Zaanstreek.

Deel dit artikel:

2 reacties

 • John Bons

  Ik zag de foto van Jan Bos in een plaatselijk Zaans krantje. Ik meen in de foto van Jan Bos een klasgenoot ter herkennen. Is dit de Jan Bos die in begin van de 1960 op De Willem van Graft school zat? Dat zou ik graag willen weten.
  Zelf ben ik jaren werkzaam geweest in het onderwijs in de Zaanstreek. Eigenaardig dat je elkaar nooit bent tegengekomen. Graag zou ik willen weten of ik de juiste persoon voor mij heb: de Jan Bos van mijn lagere school in Beverwijk die samen met Roel Sluis als enige leerlingen naar de HBS mochten. Ik weet niet precies hoe ik hier achter moet komen vandaar deze poging.

  John Bons

  • jan bos

   Dag John, ja, we zijn oud-klasgenoten.
   Als je wilt reageren: zie de website van de school voor mijn email-adres (bij wie is wie).
   Hartelijke groet,
   Jan Bos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *