Rector Jan Bos verlaat het Bertrand Russell College in Krommenie. De 16e oktober is zijn laatste werkdag, maar op 1 augustus wil de school al een nieuwe rector hebben.

Jan Bos begon in 1975 als biologieleraar, tijdens het laatste jaar van zijn studie. In 1983 werd hij conrector van de onderbouw.

JanBosIn 1998 stapten rector Cor van der Kolk en Ronald Klein over van het Bertrand Russell College naar OVO Zaanstad om die organisatie te leiden. Vanaf dat moment heeft Bos, samen met de conrector bovenbouw René Jonkman de school geleid.

Rond 2005 kwam er een nieuwe managementstructuur waarbij Bos formeel eindverantwoordelijk werd als vestigingsdirecteur. In 2014 werd hij ‘Rector’ – dus pas een jaartje geleden… maar wel 40 jaar in dienst.

Via via begreep De Orkaan dat er op school al voorbereidingen getroffen worden om het afscheid niet ongemerkt voorbij te laten gaan.

T/m 9 maart kan er gesolliciteerd worden.

Foto van de BRC-site.

UPDATE: deze week (15 oktober 2015) nam Bos afscheid. Hieronder een tweet en een link naar het verslag van het afscheid van Dagblad Zaanstreek.