Je bedrijf aan de hand van een drone video op de kaart zetten

Promotiefilm Oostzaan

Pro Motion Film heeft het dorp Oostzaan in het verleden op de kaart gezet aan de hand van onder meer dronebeelden. In vogelvlucht zijn de mooiste plekjes in het historisch centrum en het Oostzaanerveld – van het klimpark tot restaurant het Twiske – in beeld gebracht. De meeste shots zijn met drones gemaakt. De film werd aangevuld met enkele shots vanaf de grond, of liever gezegd: vanaf het water. De dronebeelden spraken voor zich: het was niet nodig om er tekst of dialoog aan toe te voegen. De luchtbeelden vertellen het verhaal op schitterende wijze:

Unieke drone shots

Wist je dat steden vaak het mooist zijn vanuit de lucht? Dat geldt zeker voor Italiaanse steden, met hun kerkkoepels, beltorens en prachtige rode daken. Ook Nederlandse steden zijn mooi vanuit de lucht, zeker omdat je plekjes in beeld kunt brengen die je anders niet te zien zou krijgen, zoals afgesloten hofjes, of de toppen van prachtige oude kerken. Het wordt nog niet zo vaak gedaan: dronebeelden toepassen. Het effect gooit gegarandeerd hoge ogen. Een bedrijfsfilm maken aan de hand van drone beelden is een nog relatief nieuw fenomeen.

Wat kun je met een drone

Een overzichtsbeeld scheppen bijvoorbeeld. Ook kun je een productvideo schieten. Nu is een drone vermoedelijk niet het beste middel om bijvoorbeeld een nieuw model theepot mee in beeld te brengen. Maar stel dat je een nieuw model auto op de markt brengt: dan kun je die met de drone volgen terwijl hij over de racebaan scheurt. Dat geeft een uniek en dynamisch effect. Je kunt naast een zogenaamd ‘tracking’ shot, ook je onderwerp heel dicht benaderen. Het is dan vooral handig als je iets filmt wat je normaal gesproken niet van dichtbij kunt zien. Denk bijvoorbeeld aan iets dat op hoogte wordt aangebracht of dat anders verborgen zou blijven.

Gevleugelde dromen

Ieder mens heeft weleens gedroomd een vogel te zijn en hoog boven de stad en alle mensen te vliegen, om vervolgens met een brede glimlach op het gezicht wakker te worden. Wat een genot zou het zijn om vleugels te hebben. Dronebeelden zijn het beste met ‘vrijheid’ te associëren. Als je wilt laten zien wat je nieuwe model allemaal kant, dan is die associatie ideaal.

Dronebeelden in een bedrijfsfilm

En bedrijfsfilm dient authentiek te zijn, maar moet ook inspireren. Stel: je hebt een nieuw hoofdkantoor laten bouwen en je wilt aan je personeel en alle betrokkenen laten zien hoe mooi het is geworden. Dan is er geen middel om dit beter mee te doen dan met een drone. Een drone kan het gebouw van alle kanten laten zien en geeft ook precies weer wat het in het landschap toevoegt of wat het bijvoorbeeld toevoegt aan de skyline van een stad. Ook een fraaie boom-, gras- of waterrijke omgeving breng je aan de hand van dronebeelden snel in beeld.

Vliegen boven mensenmassa’s

Met behulp van een drone kan je mensen(massa’s) heel eenvoudig van boven benaderen. Als je bijvoorbeeld wilt laten zien hoezeer je bedrijf gegroeid is, dan kan je dit goed in beeld brengen door in één overzichtsshot alle opkijkende – eventueel zwaaiende – collega’s te vangen.

Een productvideo (laten) schieten

Een productvideo helpt een product een bestseller te worden en met dronebeelden in je video heb je een duidelijk streepje voor op de concurrentie. Wist je dat een video bij het product de aankoop van een product met meer dan 60% procent kan vergroten? In deze tijd zijn productvideo’s een echte must en productvideo’s met dronebeelden echte trekpleisters.

Dit is een bijdrage van Twenty Four Webvertising 

Deel dit artikel: