Johannes van Nieukerken nieuwe ‘directeur’ Oostzaan en Wormerland

Johannes van Nieukerken wordt de nieuwe directeur van OVER-gemeenten Wormerland en Oostzaan. Volgens het persbericht van OVER is Van Nieukerken “een ervaren manager/bestuurder en leidde o.a. de samengevoegde ambtelijke organisatie van Veendam en Pekela.”

Dat was in de periode 2010-2014. Daarna was Van Nieukerken directeur en gemeentesecretaris bij de gemeente Tynaarlo (Drenthe). Daar werd hij ontslagen na een ‘verschil van inzicht over de verdere koers en aansturing van de organisatie.’

Van Nieukerken begint op 1 september aan zijn nieuwe functie. Hij “krijgt de opdracht om de ambtelijke organisatie OVER-gemeenten en de dienstverlening aan inwoners en burgers van Wormerland en Oostzaan op een gezonde manier te continueren.”

RTV Drenthe schreef over het gedwongen vertrek van Van Niewkerken.

In veel gemeenten zijn de directeur en de gemeentesecretaris één en dezelfde persoon, maar Wormerland en Oostzaan hebben hun eigen gemeentesecretaris.

Deel dit artikel:

3 reacties

 • Dirk Marinus

  Dat “directeur” tussen aanhalingtekens staat belooft niet veel goeds….

 • Remco Doorn

  Dat ‘directeur’ tussen aanhalingstekens verwijst naar de positie van de directeur: hij is directeur van OVER-gemeenten, de gemeenschappelijke ambtelijke organisatie van Wormerland en Oostzaan, dus niet van de gemeenten zelf. Dat de man bij Tynaarlo wegens een meningsverschil over de ingeslagen weg weg moet, zegt niet veel. Burgemeester Thijsen over Nieukerken: “Door zijn aantreden bracht hij rust in de organisatie. Vervolgens loodste hij ons door financieel zware tijden zonder gedwongen ontslagen.” Die rust, ook financieel, is ook wat OVER nodig heeft.

  • De Orkaan

   “Dat de man bij Tynaarlo wegens een meningsverschil over de ingeslagen weg weg moet, zegt niet veel.” Zou kunnen. Maar opvallend is dat de gemeente Wormerland in haar persbericht met geen woord rept over de laatste betrekking (7 jaar) van de nieuwe directeur, maar hoog opgeeft (“ervaren manager/bestuurder”) over de 4 jaar daarvoor (2010-2014).

   Dat is dus hoe de gemeentelijke ‘communicatie’ hier werkt: weglaten wat je niet zo goed uitkomt. Daarom doen wij het dus wel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *