Jos van Geel weg bij FluXus

Jos van Geel die in september 2021 Otto Berg opvolgde als interim-directeur bij FluXus, vertrekt per 1 mei van dit jaar. Van Geel was de afgelopen jaren vooral actief als interimmanager namens zijn bedrijf +Geel bij diverse instellingen.

Van Geel neemt afscheid met de bekende betekenisloze frasen die dergelijke stappen over het algemeen begeleiden:

“Ik heb de afgelopen jaren met veel energie en enthousiasme gewerkt om de nodige veranderingen binnen FluXus op de rails te krijgen. Nu kan de ingezette koers zorgvuldig worden uitgewerkt. Ik heb er het volste vertrouwen in dat FluXus de komende jaren haar brugfunctie tot in heel Zaanstad uitbouwt.”

Fluxus laat weten:

“Van Geel heeft een sterk fundament gelegd door lokale partners te betrekken bij dit proces en de interne organisatie zo te herstructureren dat FluXus haar bredere rol kan realiseren. Vol vertrouwen laat hij een organisatie achter die klaar is om dit fundament uit te bouwen tot een krachtige organisatie die nog meer Zaankanters laat genieten van kunst en cultuur.”

Van Geel wordt parttime interim directeur bij Cool kunst en cultuur in Heerhugowaard

Lees ook: Jos van Geel nieuwe directeur FluXus

De foto boven komt van de LinkedIn-pagina van Jos van Geel.

Deel dit artikel:

9 reacties

 • Harry Koopman

  Betekenisloze frasen ja, dat hebben we met deze man de afgelopen kleine twee jaar meegemaakt, niet alleen hierboven bij zijn vertrek. Als docent piano binnen de afdeling muziekschool van FluXus kan ik alleen maar zeggen dat ik absoluut niet rouwig ben om zijn vertrek. De afdeling muziekschool van FluXus, absoluut een belangrijke peiler binnen FluXus, werd door Van Geel stelselmatig slecht onderkend. Ik wens Cool Kunst en Cultuur in Heerhugowaard veel succes met deze manager.

 • Roel Stern

  Otto Berg, Jos van Geel… we zijn het aan onszelf verplicht deze treurige optocht nu eindelijk eens te onderbreken en een goede directeur voor dit Zaanse cultuurhuis te vinden. Nietszeggendheid maakt meer kapot dan je lief is, inhoudsloosheid is een schadelijk fenomeen als het om gemeenschapsgeld gaat.

 • Karin Singeling

  Blij voor een kennis van mij, hopelijk komt er een aardigere manager.

 • Interim managers aannemen in een functie als deze is vragen om moeilijkheden. Dit kan met name de raad van toezicht van Fluxus zich aantrekken. Deze functie vraagt om een bevlogen persoon die partijen wel kan verbinden en liefde voor theater, muziek en kunsteducatie uitstraalt in woorden en daden. Ook de bereidheid om zich voor langere tijd aan deze functie te verbinden lijkt mij een goed uitgangspunt bij een volgende aanstelling maar hiervoor geeft het doorlopen van iemands CV al genoeg inzicht. Hopelijk is er lering getrokken uit de ervaringen met de vorige twee directeurs en wordt er gekozen voor iemand die het hart voor cultuur en cultuureducatie overtuigender over het voetlicht kan brengen bij medewerkers, netwerkdocenten(zzp’ers werkzaam binnen FLuxus) en vooral ook naar de Zaanse samenleving. Ondertussen werken de netwerkdocenten van Fluxus onverminderd en met veel plezier verder om hun kwaliteiten en ervaringen te delen met jong en oud. Voor Cool Kunst en Cultuur in Heerhugowaard veel sterkte gewenst met jullie nieuwe interim directeur.
  Gerard Kleijn (Trompettist en trompet/trombone docent – netwerk docent bij Fluxus namens het Kopercollectief, lid van de vereniging Zaanse Muziekschool)

 • Foppo van der Schaaf

  Als oud docent misschien weinig recht van spreken maar opvallend is wel dat Fluxus met de laatste twee directeuren de bodem wel hebben bereikt, kortom er is nu weer hoop.
  Succes gewenst !

 • Caroline Stam

  FluXus Zaanstad verdient een directeur (m/v) met visie en betrokkenheid, iemand met inhoud, kennis van zaken en niet slechts iemand, die ‘managet’. We weten in de Zaanstreek iets van funderingsherstel, wat mij betreft is dat “sterke fundament” toe aan groot onderhoud.

  • Harry Koopman

   Er was vóór Otto Berg een sterk fundament, maar aan de palen van dat fundament is flink geknaagd de afgelopen jaren, denk aan het gedegen onderwijs op de scholen, zeer gewaardeerd door de scholen zelf, dat naar de gallemiezen geholpen is en zonodig vervangen moest worden. Ook aan de Jong-Talent afdeling is flink geknaagd waardoor die dreigt om te vallen als er niet snel maatregelen genomen worden. Gertru Pasveer had een ‘dedicated’ positie als coördinator muziek, had contacten met de Jong Talent afdeling van het CvA (Conservatorium A’dam), en contacten met mensen die de talentenlabs konden invullen enz. enz. Maar een ‘dedicated’ coördinator muziek was teveel gevraagd voor onze manager, was allemaal niet nodig. En dan te bedenken dat FluXus is voortgekomen uit de muziekschool, niet andersom. Vacatures, zoals accordeon en hoorn, zijn gewoon niet ingevuld, er is gewoon niks ondernomen. Er waren vroeger goede contacten met de HaFaBra wereld, die zijn verwaterd. Personeelsleden zoals Berend en Moon zijn afgeserveerd op een manier die niet netjes genoemd mag worden, ik wil het woord schofterig maar vermijden. Het is uiteindelijk puur gemeenschapsgeld waarmee de afgelopen twee jaar is gedominood, en een duidelijke verantwoording ontbreekt. Gemeente Zaandam, let op uw saeck. Aan het docentenkorps, nu overwegend zzp’ers door de bezuinigingsronde van 2014 (grootste deel docenten ontslagen en terug als zzp’ers) zal het niet liggen. (Harry Koopman, pianodocent Fluxus, zzp)

 • FluXus is nog altijd een waardevol instituut met enorm diverse aanbod en enthousiaste cursisten. Velen komen jaar op jaar terug, en genieten van de warme sfeer die gevoed wordt door medewerkers en docenten die zich er voor langere tijd hieraan verbinden. Een directeur van dit instituut zou waardering moeten uitdragen voor de veelvoud aan disciplines en de toewijding en kwaliteit van de docenten. Zij staan voor de ontwikkeling van ieder cursist, kind of volwassene.
  Wij missen al een paar jaar een directeur met belangstelling voor de waarde die er is, die met ons samen wil werken naar de ontwikkeling van het geheel. Laat dit het moment zijn dat ons werk weer ondersteund is door een leider die kijkt naar de krachten van het team. Ook naar de vakdocenten–formeel gezien geen medewerkers maar huurders. Maar wel zo belangrijk!
  Julia Barnes, lid van de vereniging de Zaanse Muziekschool, docent jeugdorkest Sinfonietta, altviool

 • Irma Klaver

  Met de komst van Otto Berg verdween het woord muziekschool uit het jaarverslag en beleidsplan. Zelfs het woord ‘muziek’ werd daarna zoveel mogelijk vermeden. Binnen de afdeling ‘Vrije tijd en Amateurkunst’ van het ‘cursushuis’ kan er dan zomaar een coördinator muziek aangesteld worden zonder expertise op dat gebied.
  Het lijken maar woorden, maar ondertussen is er sprake van afbraak, bedekt door een rookgordijn van hippe termen als cultuurexpert en cultuurmaker.
  Ik hoop dat ik binnenkort weer pianodocent ben aan een echte muziekschool.
  Irma Klaver, pianodocent bij Fluxus, lid van de vereniging Zaanse Muziekschool.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *